Meg kell fejtened a titkos kódot, ha be akarsz jutni ebbe az étterembe

Új, exkluzív szusibár nyitja meg kapuit január 24-én New Yorkban, ám a bejutás nem lesz egyszerű. A vendégeknek előbb meg kell fejteniük a titkos kódot, hogy végigkóstolhassák a 21 vagy 23 fogásos menüt – olvasható a Time Out oldalán.

Aki igazi japán különlegességeket szeretne kóstolni, annak feltétlenül el kell látogatnia New York legújabb éttermébe, Mr. Moto irodájába (The Office of Mr. Moto), ahova a vendégeknek csak azt követően juthatnak be, ha a foglalást követően megfejtik az e-mailben kapott feladványt. 

Az üzenet egy rejtélyes számsort, valamint megfejtési instrukciókat tartalmaz. Ha a vendégek a helyes kódot ütik be, az ajtó kinyílik, a vendéglátók pedig a 14 hely valamelyikéhez kísérik az éles eszű érkezőket.

A Toshio Matsuoka séf által összeállított 185 dolláros (68 ezer forintos) omakase (a degusztációs menü japán változata) a japán Toyosu (korábban Tsukiji) halpiacról származó kiváló minőségű halakat használja fel az ételeiben. Bár az ételek az évszakok függvényében változnak, a vendégek találkozhatnak majd marinált kékúszójú tonhallal, párolt tengeri angolnával és moszaton pácolt japán tengeri keszeggel.

A hangulatos teret, titkos bárt bőrbútorok, antik tárgyak, egy külön galéria és még egy önjátszó Yamaha zongora is díszíti; az étkezés után a könyvtári bárban pedig bort és szakét kortyolgatva jazz zenét is lehet hallgatni.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek