Megnyílt az ország első lábfürdős bisztrója

Meg is van 2023 első igazi szenzációja: A Balaton-felvidéken nyitotta meg kapuit az ország első lábfürdős bisztrója – olvasható a Szeszélyes Nyár bisztró közösségi oldalán.

Szeszélyes Nyár bisztró VöröstóForrás: Facebook/Szeszélyes Nyár bisztró

 A Nagyvázsony, Barnag és Mencshely között, egy kicsi településen Vöröstón nyitott meg ősszel ez a különleges vendéglátóhely, ahol a friss sör, a fröccs, a kávé és a sörkorcsolyák mellett bárki lábfürdőzhet bádoglavórban, dézsában vagy áramvonalas plasztiktálban, lábsóval vagy anélkül. Tóth Benedek, és barátja Gergő, akik a Szeszélyes Nyár tulajdonosai, megsajnálták a sok Tihanyból Pannanhalmára tartó megfáradt turistát, biciklist, és arra gondoltak, hogy a frissítők mellett lábfürdőt is biztosítanak nekik a lendületvételhez. 

Az inspirációt egyébként Japánból vették, ahol számos nyilvános helyen található lábfürdő, például vasútállomások közelében, kávézókban vagy parkokban. Ez egy egyszerű és praktikus módja a kikapcsolódásnak. A meleg víz lazító és javítja a vérkeringést, így ez a fajta szolgáltatás ideális a feltöltődéshez egy hosszas városnézés után. A több mint 200 éves Vöröstón található sváb parasztház mögött egy istálló és egy pajta is helyet kapott, és a jövőbeni tervek között szerepel egy fürdőház és apartmanok kialakítása is, gőzkabinnal és szaunával. 

(A borítókép illusztráció, forrása: Shutterstock/Lili.Q)

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek