Európa legjobb étterme egy olasz tengerparton található

A World Culinary Awards másodszorra hirdette ki "Európa és a világ legjobb étterme" díj nyerteseit, melyre élelmiszer-szakértők, vendéglátók és vendégek is szavazhattak – adta hírül a Time Out.

A 45 jelölt közül az „Európa legjobb étterme" koronát az olaszországi Senigalliában lévő Uliassi tengerparti étterem kapta. A Mauro and Catia Uliassi testvérpár által 1990-ben alapított étterem a maximális három Michelin csillaggal rendelkezik.

De mitől is olyan jó az Uliassi? Az étterem minden évben tíz új ételt készít, amelyek rengeteg friss halat tartalmaznak. Az egyszerű de mégis modern konyha mélyen az Adriai-tenger partjának hagyományaiban gyökerezik, melyet a tenger illata inspirál, de szeretnek vadas ételekkel is kísérletezni. Az étlapon olyan különlegességek találhatók, mint a tőkehal pacal, tintahal nyárs jeges citronettel, tengeri sün, garnélarák narancshéjjal és gyömbérrel, csiga, sült galamb fekete kardamommal és szárított grapefruittal. A főételek 60 eurótól kezdődnek, a degusztációs menü 240 euróba kerül.

Az Uliassi az Adriai-tenger mellett található, kilátással a csatorna kikötőjére és strandjára. Senigallia Olaszország keleti partján, Rimini és Ancona között található, és többek között mérföldes homokos strandjairól, valamint római erődítményeiről ismert. A „világ legjobb étterme" cím nyerteseinek teljes listája ide kattintva elérhető.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek