Ellopták a Boden-tó fenekén érlelődő röviditalokat

A Fishgroup nevű svájci rendezvényszervező cég minden évben elkészíti limitált kiadású ginjét. Az egyedi aromatizációs eljárás során a szeszesitalt egy konténerben száz napra a Svájc, Németország és Ausztria határán fekvő Boden-tó aljára eresztik, ahol az ital állítólag különleges aromát kap. Ezúttal azonban lába kélt a tó fenekén érlelődő körülbelül 230 liternyi ginnek – közölte a svájci rendőrség szerdán.

A tett helyszíne: a csodás Boden-tó naplementébenForrás: Marius Steinke/Pixabay

A 800 kilogrammos acélkonténert múlt héten akarták kiemelni a vízből, a búvárok azonban csak a tároló hűlt helyét találták.

Érthetetlen számunkra, hogy ilyesmi megtörténik, és, hogy vannak olyan arcátlan alakok, akik képesek ilyet megtenni"

– írta honlapján a megrövidített cég. A rendőrség megerősítette, hogy a cég panaszt nyújtott be, ezt követően pedig hatósági búvárok érkeztek a helyszínre.

A Fishgroup szerint az elkövetők alaposan kidolgozott tervvel és speciális eszközökkel dolgozhattak, hiszen képesek voltak a közel egytonnás konténert észrevétlenül elmozdítani.

A gazdát cserélt, aromatizált gin üvegenként 99 svájci frankot (41 ezer forint) ér, nagy részét pedig a cég már előzetesen eladta, írja az MTI.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek