Ebbe a hátsókerti étterembe 2 év a várólista, hogy bejuthassunk

Egy csendes környéken, távol Fort Lauderdale csillogó városnegyedeitől és a fehér homokfövenyes strandoktól, Floridában egy olyan gazdaság van, ami pár év alatt a világ legfelkapottabb éttermévé alakult. A Regina's farm (Regina Farmja) nevű helyet áthatja a szenvedélyes brazil hangulat.

A tulajdonosok, Regina és férjeForrás: Regina's Farm/Fazendinha Da Regina / FB

A városi farm Regina Rodrigues tulajdona, aki a névadója is a "birtoknak". Az étterem nem egy feltűnő jelenség, könnyű mellette elmenni, nem hirdetik táblák és neonfények, jelenleg mégis ez Dél-Florida legkedveltebb vendéglátóhelye. Olyan varázsa és valószínűleg minőségi comfort food-ja van, ami annyira keresetté tette, hogy 2024 júliusáig nem lehet benne helyet foglalni.

Az étterem a gazdaság hátsó, hangulatos kertjében találhatóForrás: reginasfarm.com

Hogy mi teszi olyan különlegessé Regina Farmját? Elsősorban Regina szenvedélye a vendéglátás és a főzés iránt. Miután 1994-ben férjével beköltöztek az ingatlanba, majd 10 évvel később meg is vették azt, illetve a hozzá tartozó kiterjedt hátsókertet, Regina minden héten, a templom után lakomát rendezett a szomszédoknak a kertben. Főként brazil finomságokkal kényeztette őket, olyan receptekkel, melyeket szülőhazájából Minas Gerais-ból hozott magával.

Regina igazi, brazilos szenvedéllyel főzForrás: http reginasfarm.com

Szép lassan felkapta a hírét a helyi- és a brazil média, és a vállalkozása lendületet kapott. De így se a pénzszerzés lett a fő célja: 2013-ban még nonprofit státuszt is kapott a Regina Farmja, ami így ténylegesen közösségi intézmény lett és nem étterem.

Csak egy kis része az esténként főzött ételeknekForrás: Regina's Farm/Fazendinha Da Regina / FB

A Travelandleisure.com cikke szerint 55 dolláros "korlátlan ételfogyasztásos" estjeivel Regina már 60 ezer dollárt gyűjtött eddig a helyi templomnak. A vacsoraesteken megannyi főétel, leves és csipegetnivaló kap helyet az asztalokon, illetve 15 különböző desszert. 

Bár a 2 éves várólista nem lódítás, de néha megtörténhet a csoda, mert előfordul, hogy egy-két csoport lemondja a foglalását. Nos, a Regina's Farm Facebook-oldalon keresztül lehet próbálkozni annak, aki tervezi, hogy egyszer a környéket bejárja és megkóstolná a híressé vált fogásokat.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek