Ez a világ top 10 legjobb étterme a TripAdvisor szerint

A TripAdvisor idén is összeállította azt a listát, ami a világ 10 legjobb, vagy inkább legmagasabbra értékelt éttermét sorolja fel. A ranglistát azonban nem egy zsűri, hanem az oldal használó állították össze szavazással. Innentől kezdve, mindenki eldöntheti mennyire hisz a szavazatoknak és véleményeknek. Mindenesetre, nem rossz tudni, hogy legközelebb merre induljunk, ha jó éttermet keresünk egy-egy városban.

Forrás: Shutterstock.com

A listába került éttermeket 6 kategóriába sorolták: fine dining, mindennapi kaják, gyors falatok, romantikus éttermek, rejtett kincsek és Instagramra kívánkozó éttermek.

Az Antarktisz kivételével minden kontinens éttermeit díjazták, és olyan országokból is kerültek be éttermek a kalapba, mint Peru, Új-Zéland, Brazília és Egyiptom. Ez azért is fontos, mert az utazók programlistáján ma már egyre gyakrabban szerepel az, hogy mit és hol szeretnének megkóstolni az adott országban, városban.

Íme a top 10 legobb étterem a szavazók szerint:

1. The Old Stamp House Restaurant - Ambleside, Egyesült Királyság
2. Oro Restaurante - Rio de Janeiro, Brazília
3. Madonnina del Pescatore - Senigallia, Olaszország
4. Martin Berasategui - Lasarte-Oria, Spanyolország
5. El Xato - La Nucia, Spanyolország
6. Ristorante Villa Crespi - Orta San Giulio, Olaszország
7. Les Plaisirs Gourmands - Schiltigheim, Franciaország
8. Sachi Heliopolis - Kairó, Egyiptom
9. Auberge Du Vieux Puits - Fontjoncouse, Franciaország
10. Paul Ainsworth at No. 6 - Padstow, Egyesült Királyság

A TripAdvisor ajánlásain kívül természetesen más forrásokat is érdemes megnézni, de azért nem árt, ha egy-két tipp már a kezünkben van, mikor nekiindulunk egy útnak. Még ha nem is egy gourmet körút a célunk, bármikor alakulhat úgy, hogy egy étteremben vagy bárban kell kikötni, és akkor már legyen jó, hangulatos és a pénztárcánknak is megfelelő a hely.

Forrás: Matadornetwork.com

 

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek