Ezt az olasz várost választották a világ legjobb helyének, ha étkezésről van szó

A legjobb étkezési helyet keresed az egész bolygón? Ha a világ gasztro-fővárosaira gondolunk, egyből eszünkbe jutnak Párizs meghitt bisztrói, Hongkong utcai ételeinek elsöprő választéka vagy New York multikulturális éttermei. A Condé Nast Traveller olvasói szerint, azonban közülük egyik sem a legjobb ilyen hely. Az általuk végzett felmérés alapján a világ ételfővárosának járó cím az észak-olaszországi Bolognának jár – írja a TimeOut. 

A legfinomabb tészták, felvágottak és sajtok Bologna piacánForrás: Shutterstock/Copyright (c) 2016 RossHelen/Shutterstock. No use without permission./Rosshelen

És igen, sokkal több van Bolognában, mint a bolognai spaghetti! Bolognában és az Emilia-Romagna régióban kóstolhatjuk a legfinomabb balzsamecetet, mortadellát, parmezán sajtot és pármai sonkát, ráadásul itt készítettek először lasagne-t és a tortellinit. De Bologna kulináris élete most is pezseg, hiszen itt mindent megtalálható a helyi hangulatos kis éttermektől kezdve, a káprázatosan friss zöldségpiacokon át, a Michelin-csillagos létesítményekig. Így már tényleg nem meglepő, hogy a világ gasztro-fővárosának választották.

Bologna belvárosaForrás: Shutterstock/Copyright (c) 2015 bellena/Shutterstock. No use without permission./Bellena

Ráadásul, Bolognába nem csak a kiváló ételek miatt érdemes ellátogatni. A középkori óvároson, az évezredes, híres egyetemeken, a hatalmas piazzákon és az ikonikus árkádokon kívül számos érdekes látnivalója van a városnak, amely évente több mint 1,5 millió turistát vonz.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek