Ingyen Olaszországba? Egy mesés régió hihetetlen akciót hirdet

Olaszország északkeleti sarkának egyik régiója a vonatjegyek költségeinek átvállalásával igyekszik népszerűsíteni a fenntartható turizmust – olvasható a Travel and Leisure oldalán.

Friuli-Venezia Giulia, ahol olyan városok fekszenek mint Trieszt és Udine, visszatéríti az utazók Trenitalia jegyeit, így vonzva a turistákat a régióba. Az akció 2023. május 31-ig érvényes.

A Trenitalia vasúttársaság fizeti azok jegyét, akik Friuli-Venezia Giuliába látogatnakForrás: Shutterstock/Mikadun

„Válassza a fenntartható utazást, érkezzen vonattal Friuli-Venezia Giuliába!" – írta honlapján a régió. „Foglaljon szállást Gradoban, Lignano Sabbiadoroban, Udine-ben vagy Triesztben és Friuli Venezia Giulia fizeti a vonatjegyét!"

Az utazás költségeinek átvállalása mellett egy kártyát is kapunk, amellyel kedvezményesen vagy ingyenesen nézhetjük meg a legszebb helyi látnivalókat. Így például novembertől áprilisig kedvezményes áron látogatható a Banksy-kiállítás Triesztben, a Salone degli Incantiban, valamint ingyenesen léphetünk be több múzeumba és kulturális intézménybe is. Lignano Sabbiadoro egy szépséges város Velencétől keletre az Adriai-tenger partján – ide is érvényes az akció.

A címlapképen Treiszt látható, forrása: Sopotnicki/Shutterstock

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek