Letaszították trónjukról London és New York legjobb bárjait!

Eljött az az időszaka az évnek, amikor sorra jelennek meg 2022 legjobb éttermeinek, legújabb vezető hoteljeinek listái, összegyűjtik a világ 50 legjobb pizzázóját és az 50 legjobb bárt is. Ennek az utolsó versenynek a győztesét mutatjuk be most, mivel sikerült neki a "Mission: Impossible", vagyis elhappolta az első helyet London és New York bárjai elől. 

A bár szcénában az évente megrendezett World's 50 Best Bars (A világ 50 legjobb bárja) díjátadó egy várva várt esemény, amelyen már évek óta két város – New York és London – bárjai szerepelnek a lista élén. Idén azonban fordult a kocka, mert egy barcelonai speakeasy stílusú bár lecsapott az első helyre, és letaszította a trónról az eddigi nyerteseket.

Forrás: Dave Holbrook/50BestBars / Facebook.com

A speakeasy elnevezés egyébként olyan titkosnak tűnő bárokra használják manapság, amik az amerikai szesztilalom alatt illegálisan létrejövő bárok stílusát veszik alapul. Kissé rejtélyes, leginkább a törzsvendégek által ismert helyekről van szó, ahol melegfényű lámpákkal és elbújós belsődekorációval adják meg a titkos-tilos hangulatot.

A barcelonai Paradiso érdekessége, hogy a speakeasy stílusú báron belül találunk egy másik speakeasy-t, legalábbis, ha hinni lehet az elcsípett infóknak.

Mivel az idei díjátadó ünnepséget Barcelonában rendezték meg és nem Londonban (ez az első ilyen eset - a szerk.), ezért a Matadornetwork cikke szerint kifejezetten helyesnek tűnik, hogy végre egy helyi bár vitte el a pálmát.

A bárt a megnyitása után nem sokkal, 2017-ben "One To Watch" címmel illette a szakma, vagyis olyan helyként ismerték el, amire oda kell figyelni. Azóta a Paradiso szilárdan ott van az 50 legjobb között, és egészen idáig, évről évre javított a helyezésén.

Paradiso Cocktail és Pastrami Bár; 18-tól 24-ig nyitvaForrás: @Arnaundu / Paradiso.cat / Facebook.com

A városban a lista harmadik számú bárja, a Sips 34 helyet lépett előre tavaly óta, a hetedik helyszín, a Two Schumcks pedig négyet. Összesen egyébként 26 város bárja kapott helyet a listán, köztük Athén, Bangkok, Dubaj, Hong Kong, Firenze, Lisszabon és Nápoly. Természetesen még mindig New Yorkban van a legtöbb listázott bár, összesen hat; de legalább az erőviszonyok változtak egy kicsit. Itt volt az ideje.

Az első 10 legjobb bár a következő:
≈ 1. ≈ Paradiso, Barcelona
≈ 2. ≈ Tayēr + Elementary, London
≈ 3. ≈ Sips, Barcelona
≈ 4. ≈ Licorería Limantour, Mexikóváros
≈ 5. ≈ Little Red Door, Párizs
≈ 6. ≈ Double Chicken Please, New York
≈ 7. ≈ Two Schmucks, Barcelona
≈ 8. ≈ The Connaught Bar, London
≈ 9. ≈ Katana Kitten, New York
≈ 10. ≈ Alquímico, Cartegena

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek