Listába szedték a világ legjobb pizzériáit, van köztük egy magyar is

Mivel egy jó pizzával nehéz melléfogni - nem szentségtörés sajt nélkül, vegán változatban, teljeskiőrléssel, vagy gluténmentesen - elkészíteni (egyedül talán az ananász az, ami nagyon sokaknál kiveri a biztosítékot), ezért évente előáll egy-egy nagyobb és megbízható, szaktudással rendelkező gasztro oldal vagy blog a világ legjobb pizzériáinak listájával. 

Forrás: Shutterstock.com

Most is így történt, miután a 50 Top Pizza, egy online ajánló oldal felkérte Luciano Pignataro újságírót és Barbara Guerra, valamint Albert Sapere olasz gasztronómiai szakembereket, hogy hozzák tető alá az 50 Top Pizza World 2022 ranglistát, amin bizony a 100 legjobb pizzériát keresték és díjazták világszerte. Az átadóra Nápolyban, a pizza szülővárosában került sor. 

A 100-as listán, nem meglepő módon, az olasz helyek lettek a legtöbben; 40 itáliai pizzéria kapott helyet a rangsorban, utánuk következett 25 másik európai helyszín, 15 amerikai pizzéria, 15 ázsiai hely, négy dél-ameikai és egy afrikai pizzéria - írták a matadornetwork.com oldalán.

Az első helyet fej-fej mellett  a New York-i Una Pizza Napoletana szerezte meg, illetve az olaszországi Caserta városában található I Masanielli – Francesco Martucci. A budapesti Belli Di Mamma a 33. helyen végzett az európai listán. A teljes rangsort a www.50toppizza.it oldalon találjátok kontinensekre lebontva.

Az első 10 pizzéria a teljes listából
1. I Masanielli – Francesco Martucci — Caserta, döntetlenben az Una Pizza Napoletana — New York-kal
2. Peppe Pizzeria — Párizs
3. 50 Kalò — Nápoly
4. Diego Vitagliano Pizzeria — Nápoly
5. I Tigli — San Bonifacio
6. Francesco & Salvatore Salvo — Nápoly
7. Seu Pizza Illuminati — Róma
8. La Notizia 94 — Nápoly
9. Tony's Pizza Napoletana — San Francisco
10. Ribalta NYC — New York
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek