Hamarosan egzotikus országok forgatagává változik a Kincsem Park

Szeptemberben nem kell messzire utaznunk, hogy bejárjuk a világot, ugyanis a Portugál Nemzetek Fesztiválja négy országba kalauzolja el a látogatókat. Szeptember 9. és 11. között igazi karneváli hangulat száll a Kincsem Parkra, ahol brazil táncshow, dobkoncert, lisszaboni lemezlovasok, angolai zenészek és táncosok gondoskodnak a jó kedvről. 

A Food Truck Show most Portugália, Brazília, Angola és a Zöld-foki szigetek hangulatát és ízeit idézi meg. Forró hangulat és kulináris élvezetek tehát garantáltan várják majd a vendégeket. A különleges fogások kialakításában külföldi vendég séfek dolgoznak össze magyar szakácsokkal, hogy az ízek ne csak hasonlítsanak az eredetihez.

Egészen biztos, hogy fűszerekből nem lesz hiámyForrás: www.kallopeter.hu/Peter Kallo/Food Truck Show

Az ételeket és italokat egységes áron, most először kóstoló formában is lehetőség lesz kipróbálni. Természetesen a különlegességek mellett a food truckok megszokott, saját kínálata is elérhető lesz és a vegetáriánus vendégekre is gondolnak a szervezők.

A Portugál Nemzetek ételei versenyre is kelnek egymással, mert a rendezvényen megválasztják az év kedvenc portugál, brazil, angolai ízekben pompázó streetfoodját. A közönség is kiválaszthatja a kedvencét, az online szavazás pénteken indul, a díjátadót pedig vasárnap este rendezik, ahol a legnépszerűbb kocsi megkapja a szakmai elismerést.

Nagyon egyedi helyszínek is lesznek a fesztiválonForrás: Food Truck Show

A food truck kocsik mellett idén egy bazársort is építenek a szervezők, ahol minden ország termékeiből egy színes kínálatot találhatunk. Sajtok, méz és sütemények mellet az ikonikus portugál papucsok, kendők, hangszerek, kiegészítők is helyet kapnak.

A portugál fado és magyar népzene fúziója

Szombat este egy különleges zenei produkciónak köszönhetően közelebbről is megismerkedhetünk a portugál kultúrával. Petkovics Diána, a Portugáliában élő egyetlen magyar fado énekesnő ad koncertet.

Petkovics Diána fado énekesnő koncertjét is meghallgathatjukForrás: Food Truck Show

Dalaiban összefűzi a magyar népdalokat a portugál zenei örökséggel, így az est során a két kultúra közötti hasonlóságokban is gyönyörködhet a közönség. A fado dalok a portugál városokban a 19. század eleje óta népszerű, brazil és afrikai zenéből eredő énekek gitárkísérettel.

Kutyák és lovak is szerephez jutnak

A finom italok és ételek, a gyerekprogramok és a karneváli hangulat mellett a sportról sem feledkeznek meg. Nemzetközi rögbi tornával várják a látogatókat, és ha már a Kincsem Parkban járunk, portugál lóverseny futamokat és agárversenyeket is megtekinthetünk.

Nem csak az ízek, az agarak is versenybe szállnakForrás: Kincsem Park/Food truck Show

Az agarak kétszer is starthoz állnak a Nemzetközi Európa Derby futamaiban. Pénteken kilenc futamban drukkolhatunk nekik. Vasárnap az elődöntőkben legjobban teljesítő agarak csapnak össze az Európa Derby Sprint Döntőben (280 méteres távon) és az Európa Derby Döntőben (480 méteres távon).

Remek versenyeket ígér a szeptemberi nemzetközi versenyhétvége a galoppon is.

A szombati program póni futamokkal indul, ahol fiatal lovasok mutathatják meg tehetségüket, ezt követően a telivérek kilenc futamban állnak majd starthoz.

Ha már a vágták szentélyében vagyunk, a lóversenyek sem maradhatnak kiForrás: Kincsem Park/Facebook

Számos nagydíj és Liga futam fokozza az izgalmakat: a nap legrangosabb versenye, a 2400 méteres, 14 millió forint összedíjazású Kincsem Díj lesz, de érkezik a mérföldes Imperial Díj, az 1000 méteres Overdose Díj és a legjobb hazai tenyésztésű mének és kancák versenye, a Magyar Háromévesek Nagydíja is.

Vasárnap ügetőversenyek várják az érdeklődőket, tíz futammal. A nap legfontosabb versenyei az 1800 méteres Marschall József Emlékverseny és a 2560 fordulóstartos 108. Hungária Díj lesznek, ahol a helyezettek újabb értékes pontokat szerezhetnek a Nemzeti Ügető Ligában. Az eseményről bővebben ide kattintva kaphattok információkat.

Címlapfotó: Food Truck Show

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek