Visszatért az ősz első boros rendezvénye Budafokra

23 borászat, 5 helyszín, 3 nap, gasztronómiai ínyencségek, kulturális csemegék. A 2020-as kihagyás után visszatért az őszi gasztro- és borprogramok sorába a Budafoki Pezsgő Bornapok. A nyárbúcsúztató eseményre várják a bor- és pezsgőbarátokat, a zenerajongókat, a gasztronómia és a kultúra szerelmeseit, valamint a családi programok kedvelőit is a mai naptól, vagyis szeptember 2-tól 4-ig.

A háromnapos eseménysorozat fő helyszíne az Oroszlános Udvar lesz, de megnyitja kapuit a Törley Pezsgőmanufaktúra, a Sauska Borászat, a Várszegi Pincészet, a Katona Borház, a Seybold-Garab Pince, a Lics Pincészet, a Kemendy Tradicionális Pezsgőműhely és a Záborszky pince is.

Budafoki,Pezsgő,BornapokForrás: Arpad Foldhazi/Földházi Árpád

És ami újdonság, hogy már ma 16 órától megnyílnak a helyszínek, és a Borudvar mellett a Borligetben is lesz zenei színpad, ahol könnyűzenei koncerteket hallgathatunk.

A Gyermekligetben a gyerekeké lesz a főszerep, egész napos családi és gyerekprogramok, játszóházak várják a kicsiket. Akik a kikapcsolódás csendesebb formáját kedvelik és piknikhangulatra vágynak, keressék fel a Piacteret és a Szieszta pontot. Ha pedig vásárfiát is szeretnénk hazavinni, a kézműves termékeket felvonultató Vásársoron kedvünkre válogathatunk.

A Bornapok egyik fő eseménye a szeptember 2-i gála, ami a BDZ Big Band koncertjével veszi kezdetét a Borudvarban, utána pedig a Peet Project zárja az estét. Ugyan ezen a helyszínen szombaton és vasárnap 12-től indulnak a színpadi programok.

Hangulatos pillanatkép a 2018-as borlovagrendek felvonulásárólForrás: Budafoki Pezsgő Bornapok / Facebook.com

A Borlovag avatás mellett olyan fellépőkkel és zenekarokkal, mint a Budafok Big Band, a Semmi zenekar, ami a Pincejárat Tehetségkutató különdíjasa lett, Jumping Matt & His Combo, a Follow The Violin és Járai Márk. A Borligetben nemzetiségi előadások és koncertek, tűzzsonglőrök és borlovagrend felvonulás várja majd az érdeklődőket - olvasható a Bornapok oldalán, ahol minden helyszín programját megtaláljuk.

Az esemény neve azért változott, mert a korábbi Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál nagyobb területen zajlott.

A fesztivál ideje alatt számos helyi és vendégpincészet boraiból és pezsgőiből válogathatunk. Lehetőség nyílik betekinteni a bor- vagy a pezsgőkészítés rejtelmeibe is. Nyitott pincékkel és különleges programsorozatokkal készülnek az adott pincék és a szervezők is. 

Forrás: Budafoki Pezsgő Bornapok / Facebook.com

A tavaly felavatott kulturális színtéren, a Magdolna Udvarban kiállítások, képző- és iparművészeti programok lesznek borkóstolókkal egybekötve. Az Ipartestület székháza – ami a Pincejárat egyik újabb helyszíne – exkluzív borvacsorával készül. Szeptember 3-án A Budafoki Bornapok egyik kiemelt ünnepi eseménye lesz a borlovagrendek felvonulása, majd a Promontorium Borlovagrend borlovagjainak avatása.

Ingyenes buszjárat a pincékhez

Érdemes még tudni, hogy szeptember 3-án, 14:30-tól 22:30-ig, óránként ingyenes kisbusz közlekedik a Budafoki Pezsgő Bornapok helyszínétől a pincékhez az alábbi útvonalon:

1. Borliget (1221 Budapest, Városház tér)
2. Törley Pezsgőmanufaktúra (1221 Budapest, Anna u. 7.)
3. Seybold-Garab Pince (1221 Budapest, Péter Pál u. 39.)
4. Sauska Borászat / Záborszky Pince-Borváros (1222 Budapest, Nagytétényi út 24-26.)
5. Várszegi Pincészet (1222 Budapest, Nagytétényi út 70.)
6. Katona Borház (1222 Budapest, Borkő u. 10.)
7. Barlanglakás Emlékmúzeum (1222 Budapest, Borkő u. 10.)

Forrás: Földházi Árpád / Budafoki Pezsgő Bornapok

Ahogy ez általában lenni szokott, a Budafoki Pezsgő Bornapok területén is csak a logózott, hivatalos borospoharakkal lehet kóstolni. A pohárpontokat a Borudvarban, a Borligetben és a Szieszta ponton találjuk, valamint a kitelepült borászatoknál 1500 forintos áron. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek