Menő rooftop bárok Budapest háztetői felett

A rooftop bároknak különleges hangulata van, itt még egy gyönyörű, alkoholmentes koktéllal is jól érzi magát az ember. Csodás panoráma, pörgős, vagy éppen lágy zenék, a lemenő Nap fényei - nem is kell sokkal több egy tökéletes estéhez a város fölött. Jelenleg több mint 10 különböző stílusú és hangulatú rooftop bár tetején élvezhetjük a nyárestéket. Mutatjuk is pár jó helyszínt.

A főváros legújabb rooftop bárja június 17-én nyitotta meg a kapuit a Nagymező utca és az Ó utca sarkán található Hard Rock Hotel tetején. Az 5 csillagos szálloda egy "modern és elegáns" tetőteraszt nyitott Roxy Rooftop Lounge néven. 

Hard Rock Hotel, Roxy Rooftop LoungeForrás: Hard Rock Hotel Budapest/Facebook

A hűsítő italokat pénteken és szombaton 17 óra és éjfél között élvezhetjük a hetedik emeleti Roxy Rooftop Lounge tetőteraszán. Érkezhetünk egy vacsora előtti aperitifre, vagy egy éjszakába nyúló koktélozásra.

Akárhogy is döntünk, a terasz bárja kézműves koktélok széles választékát kínálja, a háttérben a Szent István-bazilika, a Citadella és a Magyar Állami Operaház fényeivel. A skybar olyan koktélkülönlegességeket kínál, mint a különleges magyar alapanyagokat tartalmazó Budapest Mule vagy a Bariton, de 8-féle gin&tonic párosítás közül is választhatunk.

Szintén új és rendkívül elegáns játékos a pályán

Ez a rejtett italbár (ahogy hívja magát) a The Duchess. Már hallhattatok róla itt az oldalon, ugyanis a Matild Palota luxushotelben található, ahol körülbelül egy hónapja jártunk és felfedeztük a Matild Café & Cabaret

A budapesti háztetők felett megbújó, titkos bárt Klotild Mária osztrák főhercegné ihlette, aki a palota építésekor egy pazar rejtekhelyet álmodott meg az épület tetején. A célja az volt, hogy az életöröm érzését megossza a társadalmi elittel. Ma már nem csak az elit vendégkört várják az italbárba, de a dekadens koktélok azért megmaradtak, ahogy a Matild Palota gasztronómiai kínálatáért felelős Wolfgang Puck mesterszakács gasztro-elképzelései is.

Jártatok már a Párizsi Nagyáruhéz tetjén?

Ha nem, akkor idén látogassátok meg, mert itt található a város egyik legpörgősebb rooftop bárjának kikiáltott 360 Bar. Mivel szinte minden este más és más zenei előadó, DJ és zenekar lép fel a színpadán, ezért elég népszerű a fiatalok körében is. A 360 fokos panoráma itt is rátesz még egy lapáttal az élményre: a tetőről ráláthatunk a Parlamentre, a Bazilikára és a teljes budai hegyoldalra.

Akár egy dzsungel, ahol bármi megtörténhetForrás: 360 Bar / Facebook.com

A bárban saját fejlesztésű koktélokkal, röviditalokkal és bisztrós fogásokkal készülnek, de grillételeket is készítenek. Stílusát tekintve inkább lazább helyszín, ahol nem kötelező a koktélruha és a nyakkendővel megegyező színű zokni, de persze nem is tiltott.

A budai oldal repülő oroszlánja

A Leo Rooftop tetőterasz bár már 2018-ban megnyitott a Lánchíd lábánál, de egy időre neki is kényszerpihenőre kellett mennie. Ma már azonban mindenkit laza hangulattal vár. Előnye, hogy szó szerint kiemeli a vendégeit a betonrengetegből, egészen a budai háztetők fölé.

Egy pohár hűtött pezsgővel nézegethetjük innen a  Budai Várat, a lassan hullámzó Duna vizét, szép hidainkat és a Gresham palotét. Azzal azonban számoljunk, hogy keresett a hely, így ha a Clark Ádám téri „barátságos dzsungel" életérzésére vágyunk, időben foglaljunk asztalt.

"Terasz-idő" van a Váci utca sarkán is

A Váci utca 1-es szám alatt álló – az UNESCO által védett – épület tetején kapott helyet a St. Andrea Wine & Skybar. Itt nem DJ adja a zenét, és a vendégek sem jógázni érkeznek ide. A hangulatot élő jazz koncertekkel igyekeznek emelni, a kínálatot pedig klasszikus koktélok, párlatok és a St. Andrea Borászat válogatott tételei alkotják.

Forrás: St. Andrea Wine & Skybar / Facebook.com

Az idén ötödik születésnapját ünneplő rooftop bár továbbra is látogatható az év minden szakában, mivel a két, Gellért és Bazilika névre keresztelt panorámateraszához egy fedett, üvegfalú, hűtött-fűtött vendégtér is tartozik.

Nyáreste egy misztikus butikhotel tetején

 A Nyugati pályaudvar közelében találjuk a Mystery Hotelt, tetején pedig a The Sky Garden Rooftop Terrace eklektikus stílusú rooftop bárját, ahol klasszikus jegyek éppúgy felfedezhetők a dekorációban, mint a modern és funkcionalista kiegészítők. Koktél- és borlapja sok érdekes tételt tartogat, és az iszogatás mellé tapas tálakat is lehet rendelni.

A kertből a panoráma varázslatos, tökéletesen rálátni a Budai Várra, a Citadellára és a Halászbástyára; ha pedig túl szeles lenne az idő, bent is helyet tudunk foglalni, akár még a bárpult mellett is. Jó pont, hogy a baristák és a felszolgálók készségesen ajánlanak italt, és el is magyarázzák melyik köktél mitől különleges. Ahogy korábban is, idén is folytatódnak a zenés műsorok a kertben. A DJ setek 18:30-kor kezdődnek és 21:30-kor érnek véget. Ha közben megéheznénk, kipróbálhatjuk a hotel megújult étlapjának fogásait.

Címlapkép forrása: Shutterstock.com / Nick Starichenko

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek