Átlátszó desszertek és relaxáló ASMR videók Japánból

Ma a közösségi médiában, Instagramon és TikTok-on is határozott gasztro trendek figyelhetők meg. Ilyenek a minél gyorsabban elkészíthető, egy serpenyős tésztareceptek, a nyúlós, olvadt sajt használata minden olyan ételben, aminek jól kell kinéznie, miután megsütik, grillezik, felvágják, vagy ketté törik. Ezek közé a trendek közé tartozik a zselatinos desszertek készítése is. Sütésnek nem igazán mondhatjuk, mert a legtöbb ilyen édességnél csupán türelemre, fantáziára és egy jó hűtőre van szükség.

Crystal Clear ArtistForrás: Instagram.com / tomeinohito

De a következő japán ételművész, Tomei Nohito – akinek a neve japánul tiszát vagy átlátszót jelent – tökélyre fejlesztette ezt a remegős desszertkészítési formát. Zselsédesszerteket készít, melyek már művészi alkotásnak tűnnek. Minden egyes réteg látható benne, és néha még édes meglepetéseket is elrejt bennük; az ehető virágoktól a habfelhőcskékig – olvasható a Mymodernmet.com oldalán.

Az égbolt egy szeletére emlékeztető desszertje a legújabb kreációja. A téglalap alakú desszert egészét rétegesen színezett, halványkék zselatin adja, amiben puha fehér felhőkként úsznak a tejszínhabból készített felhőcskék.

Az elkészült desszertek a művész Crystal Clear márkanév alatt futó ékszereihez és üvegalkotásaihoz hasonlóan szemkápráztatók, de ezt még tovább fokozza, a gasztro-videóival. Tomei ugyanis videókon keresztül is bemutatja ezeknek a zselatinos édességeknek az elkészítését. A kisfilmekben minden egyes konyhai eszköz megbecsülésnek örvend: a márvány vágólap, a kés, a kecses kémiai üvegekre hasonlító mérőedények, de még az ablakon besütő napfény, a cukorkristály, az eper és a tejszín is. Az egész koncepció egy ASMR videóban teljesedik ki.

A halk hangok, ahogy a kés a márványlaphoz ér, vagy a cukorkristályok az üvegedénybe szóródnak ellazítják a hallgatót. Hallgassátok meg a fenti videót, és látni, illetve hallani fogjátok, milyen precizitással készül Tomei minden egyes átlátszó desszertje, azért, hogy mi hallgatók egy kicsit relaxálhassunk.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek