Készüljünk egy ízes fiesztára a belváros szívében! Hívnak a spanyol tapasok

A Botellón Terasz gasztro programjairól már korábban is hírt adtunk, legutóbb pedig mi is megtapasztaltuk az udvar hangulatát, amikor felfaltuk a legjobb nápolyi és arab pizzákat, illetve előtte mikor az egész ázsiai kontinens beköltözött a falak közé.

Terülj terülj tapas asztalForrás: Shutterstock.com

Most egy fergeteges spanyol fiasztára invitálnak a szervezők, ami a tavalyi Sangría Fesztivál nagytestvére lesz, és július 6-tól 9-ig várja a spanyol kaják rajongóit. A kínálatban természetesen lesznek tapasok, amik apró, ötletes kísérőfalatok a jéghideg sangría frissítők mellé.

A Sangría egyébként egy eredeti spanyol, bor alapú, alacsony alkoholtartalmú, édes-gyümölcsös ital, amit jéghidegen ajánlott fogyasztani. A tapas pedig a spanyol gasztronómia egyik egyedülálló találmánya: alkoholos italok mellé szolgálják fel éttermekben és bárokban.

Tulajdonképpen bármilyen étel lehet tapas, ha kellőképpen kis darabkákra fel lehet vágni és úgy kínálni, hogy kézzel fogyasztható legyen. A tapa spanyol szó fedőt jelent: a tapas neve valószínűleg onnét ered, hogy a falatkákat tartalmazó kistányérokkal le szokták fedni a poharak tetejét, hogy a por és bogarak ne szálljanak bele.

Az esemény négy napja alatt a tapasokért Budapest legjobb éttermei felelnek majd: mint például a Pintxo, a La Nube, a Bontxo, a Mazel Tov x Teraza, az Arquitecto Pitpit, a Mangalica és Társai, valamint a Macarena. Az iszogatós eszegetős délutánokat és estéket vérpezsdítő élő zene teszi majd feledhetetlenné.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek