Íme az ország legjobb koktélbárjai a Dining Guide szerint

Ma a magyar bárkultúra már nemcsak a külföldi vendégek igényeit teljesíti, hanem a hazai értő közönség egyre erősödő táborát is jól szolgálja. A hazai bárélet fejlődése a Dining Guide figyelmét sem kerülte el, a 2022-es Audi-Dining Guide Top100 Étteremkalauz idén először külön fejezetet szentelt az ország legjobb koktélbárjainak.

Az első "Év Koktélbárja Díjat" a Black Swan Lab Budapest kapta meg. A Top10-es lista további része azonban nem rangsor, a helyek betűrendben követik egymást:

Black Swan Lab Budapest

♦ Barside

♦ Blue Fox The Bar

♦ Boutiq Bar

♦ GoodSpirit Whisky & Cocktail Bar

♦ High Note SkyBar

♦ Múzsa

♦ Sfinx Gin & Wine Bar

♦ St. Andrea Wine & Skybar

♦ The Duchess

Black Swan Lab Budapest

A Black Swan Lab Budapest a hazai bárélet erős fellegvára, az országosan elismert Ódor András bartender első nagy vállalkozása. Az elegáns, finom hangulatot árasztó, kicsit titokzatos egység törekszik a legérdekesebb progresszív koktélok keverésére, mellette pedig a magyar bárkultúra népszerűsítésére és a vendégközösség edukációjára.

Black Swan Lab BudapestForrás: Arteregó / Press Photos

A Black Swan gondolkodásmódját a legmodernebb technológia mindennapi használata, a magas színvonalú koktélkultúra megteremtése, és a tágabb értelemben vett, izgalmas spiritekkel létrehozott gasztronómiai élmények határozzák meg.

Barside

A Barside Ódor András és családja saját kezűleg kivitelezett professzionális koktélbárja. Jól eltalált kreatív tér, könnyed, barátságos koncepció jellemzi. A magát nagyon bátran csak egyszerű bárnak nevező egység koktél kínálatának filozófiája a hagyományokból építkezik, de a modern kulináris technikák és a kortárs trendek határozzák meg a végeredményt.

BarsideForrás: Arteregó / Press Photos

A kötetlen hangulatú beltér, a magas minőségű alapanyagok, a szakavatott hozzáállás együtt a mindennapokban is különleges koktélélményt kínálnak.

Blue Fox The Bar

A Blue Fox The Bar a belvárosi Kempinski Hotel Corvinus Budapest koktélbárja. A szálloda hangulatához jól illeszkedő beltérben az átlagos szállodai bároktól eltérően egy magas minőségű, professzionális koktélbár koncepció jelenik meg.

Blue Fox The BarForrás: Arteregó / Press Photos

Az alapvetően kötetlen, casual hangulatú bár kínálatában az ismert klasszikus koktélokat interpretálják sok esetben progresszív megközelítésben. A Blue Fox nagy hangsúlyt fektet a magas minőségű és érdekesebb alapanyagokra, és a belőlük készített kevert italokra, amelyek mára a bár signature cocktail-jaivá váltak.

Forrás: Diningguide.hu

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek