Magyar étterem is felkerült a legolcsóbb Michelin-csillagos éttermek listájára

Bizonyára mindenki szeretne legalább egyszer az életében kipróbálni egy Michelin-csillagos éttermet, de a csillagászati árak híre sokaknak annyira elrettentő, hogy inkább be sem teszik a lábukat ilyen helyekre. Az ő számukra lesz hasznos a Chef's Pencil nevű nemzetközi gasztro magazin kutatása, ami kinyomozta, melyek a legolcsóbb Michelin-csillagos éttermek Európában.

A kép illusztrációForrás: Aleksandrs Muiznieks / Shutterstock.com

Mint kiderült, léteznek olyanok, amelyekben már 30 euró (12 ezer forint) alatti áron is kaphatunk egy komplett vacsorát. Ami még jobb hír, hogy kettő közülük Magyarországon van, az egyik pedig még a top 10-be is bekerült.

A Chef's Pencil több mint 500 Michelin-csillagos étterem étlapját elemezte Európában, majd összeállította a 25 legolcsóbb térképét. Ezek mindegyikében háromfogásos menüt kínálnak 30 euróért (12 ezer forint) vagy kevesebbért, általában ebédre. Nem hangzik rosszul, nem igaz?

Az oldal egy top tízes rangsort is összeállított ezek közül. Az első helyen a Barcelonától két órányira fekvő spanyolországi Ulldeconában lévő L'Antic Molí végzett, de a legtöbb, tízből hét étterem a listán Franciaországban található.

Az 5. helyen szerepel a budapesti Essência, ahol 25 euróért (10 ezer forintért) kóstolhatunk fejenként. Az éttermet a portugál-magyar pár Tiago és Éva Sabarigo vezeti, és a menüt is a magyar és a portugál konyhára épülő fúziós konyha dominálja. Egy másik magyar étterem is felkerült a térképre, de a legolcsóbbakat rangsoroló top 10-es listában már nem szerepel, a Borkonyha Winekitchen, ahol 28 euróba kerül (11 ezer forint) egy komplett menü.

Fontos tudnivaló, hogy a térképen és a top tízes listán szereplő éttermek többsége napi menüt is kínál ebédre, ami általában sokkal olcsóbb, mintha az étlapról választanánk. Ha szeretnéd látni a 25 étterem térképét, kattints ide

Íme a top tízes lista:

1. L'Antic Molí, Ulldecona, Spanyolország, 20 euró/fő
2. La Robe, Montaigu, Franciaország, 24 euró/fő
3. Hostellerie la Montagne, Colombey-les-Deux-Églises, Franciaország, 25 euró/fő
4. Les Clefs d'Argent, Mont-de-Marsan, Franciaország, 25 euró/fő
5. Essência, Budapest, Magyarország, 25 euró/fő
6. Hotel Restaurant Le France, Villers-le-Lac, Franciaország, 26 euró/fő
7. Le Mascaret, Blainville-sur-Mer, Franciaország, 26 euró/fő
8. Silabario, Vigo, Spanyolország, 27 euró/fő
9. Auberge du Cep, Fleurie, Franciaország, 27 euró/fő
10. La Grange de Belle-Église, Belle-Église, Franciaország, 27 euró/fő

Forrás: finedininglovers.comchefspencil.com

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek