A legjobb kovászos kenyerek csapnak össze Veszprémben!

Idén másodszorra rendezik meg Veszprémben a Kenyérlelke Fesztivált, amely már nyolc éve népszerűsíti a hagyományos kenyérsütés. A rendezvény Budapestről indult, és eredetileg a MOM Kulturális Központ volt a bázisa.

2019-es zsűrizési pillanatokForrás: Adam Horváth 2019 / kenyerlelke.hu/galéria

A kezdetek kezdetén "még egy versenyben indultak a házi és hivatásos pékek, majd évről évre egyre nagyobb lett az érdeklődés és így vált egyre strukturáltabbá a fesztivál" - mesélte Németh Áron, az esemény egyik szervezője, aki Till Attila műsorvezetővel és a Pékműhely pékségek vezetőjével, Vajda Józseffel karöltve indította útjára a Kenyérlelkét.

Most pedig már ott tartanak, hogy második éve már Debrecenben és Veszprémben is szervez kenyérsütő versenyt házi és hivatásos pékeknek egyaránt. Sőt, idén Kaposvárra is ellátogat a fesztivál. Július első hétvégéjén, azaz július 2-án, szombaton egész napos programok várják a veszprémi Óváros térre látogatókat és kihirdetik a kenyérsütő versenyek győzteseit is. 

A csiga nem maradhat ki a kínálatbólForrás: kenyerlelke.hu/galéria

Mivel az évek során a kézműves pékségek száma Budapesten és országszerte nőni kezdett, és az otthoni kovászolás és kenyérsütés is egyre népszerűbbé vált, ezért kellett a fővároson kívül két másik városban, Debrecenben és Veszprémben is Kenyérlelke Fesztivált rendezni.

Kenyérlelke Fesztiválok Veszprémtől Kaposvárig

Kenyérlelke Fesztivál - Kovászos kenyér verseny és családi nap

♦ Veszprém, Óváros tér: július 2.

♦ Debrecen, Békás tó: július 30.

♦ Budapest, MOM Kult: augusztus 19-20.

♦ Kaposvár, Kossuth tér: szeptember 10.

Július 2-án tehát várnak majd ránk workshopok, finom kovászos pékáru, food és drink truckok és ismert pékek, pékségek a veszprémi Óváros téren. A két helyi kovászos pékség, a Derce Pékbisztró és a Makmoiselle mellett a Balatonnál többször is pop up pékséget felállító budapesti Freyja – The Croissant Story is hozza majd a díjnyertes kovászos croissant-jait, de Szabi a pék ínycsiklandó finomságai is kóstolhatók lesznek - olvasható a veol.hu összefoglalójában, és a Kenyérlelke honlapján. A Kenyérlelke Fesztivál veszprémi versenyére június 29-ig lehet nevezni.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek