Gasztroélmények júniusra a borzsongástól a grillen sercegésig

A gasztrofesztiválok szezonját tagadhatatlanul megnyitotta a két év kényszerszünetről visszatérő OTP Bank Gourmet Fesztivál, ahol a Travelo szerkesztősége is körbenézett, és még videó összeállítást is készített róla. Megadva az alaphangot, előkészítette a terepet a júniusi gasztroeseményeknek is. Ezekből állítotunk most össze egy ízelítőt.

I. Belvárosi Bor & Pezsgő Fesztivál (június 2-6.)

Végre ott tartunk, hogy egy hangulatos, szabadtéri borozással, pezsgőzéssel nyithatjuk a nyarat a belváros szívében. Ide hív ugyanis mindenkit az I. Belvárosi Bor & Pezsgő Fesztivál és Junibor Ünnep, amit június 2. és 6. közé terveznek a szervezők. Az esemény fő célja, hogy a sörfesztiválok népszerűségén felbuzdulva szélesebb körben megismertesse a hazai bor- és pezsgőpincészeteket a nagyközönséggel egy ingyenes fesztivál keretein belül.

Wafu Japán Fesztivál a Hello Budában (június 4-5.)

A Wafu japán étterem, a Hello Budával karöltve ismét Japán Fesztivált szervez, ahol az első napon, a finom és tradicionális ételek mellett lesz karate show, szamuráj kenjutsu (harcművészeti) bemutató, táncos műsor és taiko dob koncert. A második nap pedig a karaoke és a cosplay versenyek jegyében telik majd. Mindkét programra jelentkezhetünk az étterem Facebook- vagy Instagram-oldalán üzenetben.

Az étterem étlapján egyébként tipikus nyári fesztiválfinomságokat, yakitorit (grillezett csirke és zöldségnyársak), gyozát (töltött batyu) és rament is találni. A fesztiválra családokat és gyerekeket egyaránt várnak.

Cseh Sörfesztivál a Westend Tetőkertben (június 8-12.)

A cseh gasztrokultúrát és söröket bemutató Budapesti Cseh Sörfesztivált 15. alkalommal rendezik meg június 8-tól. A négynapos fesztiválon, amit a Westend Tetőkertjében rendeznek, a kis- és nagyüzemi cseh sörremekek mellett cseh sörökből készült párlatkülönlegességeket, egyéb párlatokat és röviditalokat, valamint cseh sörkorcsolyákat kóstolhatunk majd.

A Borjour Borhajó Szekszárdra visz (június 9.)

A Zsófia Rendezvényhajó június 9-én este, a hagyományokhoz híven vitorlát bont, és 16 szekszárdi szupersztár társaságában körutat tesz a nyári estében. Budapest egyik legnépszerűbb nyári boros programján a hajó tetőteraszán integethetünk a lemenő nap utolsó sugarainak, miközben profi bemutatókkal egybekötve szekszárdi borremekeket kóstolhatunk.

Forrás: Borjour Borhajó / Facebook.com

MOM Gourmet Piknik (június 9-12.)

A MOM Gourmet Pikniket június 9. és 12. között rendezik meg a Lisszabon sétányon. A rendezvény ideje alatt szezonális ínyencségekkel, gourmet ételekkel és kellemes hangulattal várnak mindenkit a MOM Park mögötti területen.

Gin Market a Bálnában (június 10-12.)

A Bálna ad otthont az első hazai gin fesztiválnak, a Gin Market Budapestnek, amelyen a borókás italé lesz a főszerep. Június 10. és 12. között az ital rajongói egy rendhagyó eseményen ismerkedhetnek meg a legkiválóbb hazai és külföldi márkák gin- és tonikkülönlegességeivel.

Forrás: Gin Market Budapest / Press

Rosalia Fesztivál 2022 (június 10-12.)

Idén végre mindenféle megszorítás nélkül újra vár majd ránk a Városliget ikonikussá vált, nyár eleji óriás kertipartija, a Rosalia Fesztivál. A sokszínű borkínálat mellett idén kiemelt szerepet kapnak a pezsgők, a habzó és gyöngyöző borok, természetesen hozzájuk illő gasztronómiai kínálat kíséretében.

Kiskertpiac a Mad Garden Budában (június 12.)

A Kiskertpiac már évek óta bizonyítja, hogy a városi kertészkedésnek is van jövője, sőt egyre több követője is. Őket várják június 12-én a virág, növény, gasztronómia és természetes dizájn rajongók piacára, a Mad Garden Buda közösségi terére.

Kiskertpiac még az Ankertben - A hely változott a hangulat nemForrás: kiskertpiac / facebook.com

GRILL & BBQ Party a Fröccsteraszon (június 12.)

Június 12-én, vasárnap egy sütögetős délutánra várnak bennünket a Fröccsterasz Grill & BBQ partiján az Erzsébet téren, az Akvárium Klub mellett.

Steak & Natúrbor Feszt  (június 15-18.)

A belváros dzsungele, a Botellon Terasz már bebizonyította milyen remek gasztronómiai partikat lehet itt rittyenteni. Június 15. és 18. között a pultoknál a steak és a natúrbor lesz a főszerepben. Rare, medium vagy well done – egy jó steaknek szinte lehetetlen ellenállni, és itt nem is kell majd.

Címlapkép forrása: Praveen Gupta / Unsplash

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek