Ilyet még nem pipáltak: sültburgonyával ízesített vodkát kínál egy gyorsétterem

A gyorséttermek itthon és külföldön is, mindig igyekeznek valami érdekességgel, új ízvilággal, promóciós termékkel kitűnni a többi közül. Amerikában úgy tűnik, ezt azzal érik el, ha sajátmárkás sört vagy bort kínálnak a vendégeiknek, törzsvásárlóiknak. De ízesített vodkával eddig még egyik sem jelentkezett. Egészen addig, amíg a húsos szendvicseiről ismert Arby's be nem mutatta az új sültkrumpli kínálatához tartozó vodkákat.

Forrás: Shutterstock.com / Brent Hofacker

Ahogy az étteremlánc menüjén, úgy most más a minneapolisi Tattersall Distilling főzdében készülő vodkában is ott vannak az új, hullámos sültburgonya és a fűszeres csavart krumpli ízek.

A Curly Fry Vodka "tisztelgés a ropogós, fűszeres, csavart burgonya kitalálója előtt" és cayenne borssal, paprikával, hagymával és fokhagymával készül. A Crinkle Fry Vodka pedig kóser sóval és cukorral ízesített - olvasható a Foodandwine cikkében.

Első hallásra őrült mutatványnak tűnhet az egész, de az étteremlánc jelzi, hogy a vodkák többségéhez hasonlóan ez a két egyedi vodka is burgonyából készül.

És ami még fontosabb, hogy az étteremben egy ütős, paradicsomlé alapú Bloddy Mary koktélhoz ajánlják, ami már magában is egy fűszeres szuperkoktél.

A különleges ízű vodkákat két alkalommal lehet majd online bezsebelni, egyszer november 18-án, majd november 22-én. Amellett, hogy nagyon kevés palack kerül belőlük a virtuális polcokra, az is probléma, hogy csak az Egyesült Államokban értékesítik őket. A hír azonban azért ihletadó, hátha a közeljövőben valaki itthon is megpróbálkozik egy erőspistás ízesítésű vodka különlegességel.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek