Ma van a csokifagyi világnapja, első alkalommal itthon is ünnepeljük

Évek óta június 7-én ünneplik a csokoládé ízű fagylaltot szerte a világban. Idén első alkalommal hagyományteremtő jelleggel rendezik meg a csokifagyi napját Magyarországon, ami azt jelenti, hogy 12 megyében fél áron nyalhatjuk ezt a finomságot – olvasható a kulturaonline.hu oldalán.

Ma féláron nyalhatjuk a csokifagyitForrás: Shutterstock/Dmytro Flisak

A Szeretem a csokit csapata, azaz Kovács Ádám és Kovács Gergely azt szeretné elérni, hogy a mai napon mindenki legalább 1 gombóc csokoládé fagyit egyen. A kutatók szerint legalább 50 alkalommal nyalunk bele egy gombóc fagyiba, mire elfogy, ezért a mai napon az alábbi fagyizókban 50%-os kedvezménnyel ehetünk csokoládé fagylaltot. 

A fagylaltnak számos jótékony hatása van az emberi szervezetreForrás: Shutterstock/koss13

Tudtad?

Egy brit kutatócsoport megállapította, hogy a fagyi számos jótékony hatást gyakorol a fogyasztó szervezetére. Magas a nyomelem tartalma, és mivel hideg, ezért nagyobb mennyiségben jelentős kalóriaégetést indukál, így ajánlott a fogyókúrázóknak is. Továbbá jó közérzetet eredményez, serkenti az agyi vérkeringést, valamint nyugtató hatással is rendelkezik – olvasható a LikeBalaton oldalán.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek