Tonnaszámra fogy a fagyi az olaszoknál, mióta vége a karanténnak

Az olaszok fagylalttal ünneplik meg, hogy végre ismét szabadon járhatnak az utcán. A karantén vége óta mintegy 240 tonna fagyit nyaltak el. Ez a szám ráadásul nem is egész Olaszország területére vonatkozik, csak Rómában és Lazio tartományban fogyott el ekkora mennyiség.

Az olaszok nem mondanak nemet a fagyira - illusztrációForrás: Pixabay / Készítette: free stock photos from www.picjumbo.com

A jeges finomság fogyasztásához nem csak a helyiek kiszabadulása, hanem a meleg időjárás is hozzájárult. 1880. óra nem volt olyan hőség az évnek ebben a szakaszában, mint most, és várhatóan rekord meleg lesz egész nyáron.

Nem is csoda, hogy a nyári napokon a helyi lakosok 94 százaléka rendszeres fagyievő, és a megkérdezettek jelentős része, azaz 70 százaléka inkább a gombócos fagyival frissíti magát, a bolti változat helyett.

Szintén érdekes adat, hogy egy olasz átlagosan 6 kilogramm fagyit nyal el egy év alatt.  

A nagy igény miatt az országban sokan vágnak bele a fagyi-bizniszbe: mintegy 39 000 cukrászda működik, 150 000 embert foglalkoztat és évi 2,8 milliárd euró értékű fagylaltot árusítanak ki - derült ki a 021.rs híréből.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek