Videó: Elkészült az első, háromdimenziós nyomtatóval megalkotott tiramisu

Az olaszországi Villorba egy szakiskolájában, ahol pékeket és cukrászokat képeznek, egy spanyol fejlesztésű ételnyomtató prototípusát tesztelték: a szükséges hozzávalókból készített masszákat betöltötték a gépbe, amely elkészítette a leghíresebb olasz desszertet, a tiramisut. Mutatjuk, hogyan kell ezt elképzelni. 

Az eredmény egy tökéletesen ehető édesség lett, amely különböző formákban és méretekben is előállítható. Az iskola a következő hetekben a gépet más receptekkel is teszteli.

A tiramisu Trevisóból származik, és a város évek óta azért harcol, hogy a desszertet hagyományos helyi specialitásként ismerjék el.

A leginkább elfogadott történet szerint a tiramisu nevet először 1970-ben használta a Le Beccherie trevisói étterem, innen terjedt el nagyon gyorsan az egész világon. A recept alkotói az étterem séfje, Roberto Linguanotto és tulajdonosai, Ado és Alba Campeol voltak, írja az MTI.
(Címlapkép: illusztráció, forrás. ayadi_88/Pixabay)

Szóljon hozzá
0 hozzászólás
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek