Elérkezett amire vártunk, Michelin-csillagok ragyoghatnak fel a fővároson túl is

A magyar konyhaművészet egyre dinamikusabb, és magas minőségű helyi alapanyagokkal dolgozik országszerte. Ennek okán, miután már 30 éve szemlézi a budapesti éttermeket, a Michelin Guide, most végre a vidéki éttermekre is kiterjeszti ajánlásait. Még ebben az évben megjelenik a Michelin Guide Hungary.

gasztro,étel,michelinForrás: Aleksandrs Muiznieks / Shutterstock.com

A kalauz 1992 óta van jelen Budapesten, de most először terjeszti ki a válogatást a fővároson túlra. Gwendal Poullennec, a Michelin Guide nemzetközi igazgatója örömét fejezte ki, hogy a magyar kulináris kínálat lenyűgöző növekedésének köszönhetően már nemzeti szintre is kiterjeszthető a Michelin-csillag kiosztása, az első 2010-es magyar csillag után.

„ Magyarország rendkívül dinamikus gasztronómiai célponttá vált, köszönhetően a termékei nagy választékának, beleértve az értékes fűszereket, a helyi termelőktől származó jellegzetes hús- és sajttermékeket, valamint a borok széles kínálatát is. Alig várjuk, hogy egész Magyarország területéről bemutassuk a kiváló éttermeket és a tehetséges szakembereket a gasztronómia iránt érdeklődő nemzetközi közösségünknek" - fejtette ki álláspontját az igazgató.

A kép csak illusztráció, de a kalauz tényleg elérhető lesz online formában isForrás: Pixavril / Shutterstock.com

A Michelin Guide Budapest 2022 tavaly szeptemberben jelent meg. Akkor két új étterem kapott csillagot, így összesen hétre nőtt a csillagos budapesti éttermek száma.A kiválasztást a kalauz felügyelői a már jól bevált és tesztelt módszertan szerint, egységes kritériumok alapján végzik. Ezek minden étteremre érvényesek annak érdekében, hogy a gasztronómia szerelmesei megalapozott döntéseket tudjanak hozni, amikor magas minőségű lehetőségeket keresnek. A kalauz digitális formában elérhető lesz a Michelin Guide weboldalán, illetve az ingyenes iOS és Android alkalmazásokban is. – tudtuk meg a Michelin Guide sajtóközleményéből. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek