Ilyet még nem ettél: Itt a világ első alkoholos szőlője

A Slosh Education Institute tudósai génmódosító technológiával hoztak létre alkoholos szőlőt –olvasható az AgroTrend oldalán. A Grape nevű szakfolyóiratban publikált tanulmányuk szerint a megbolondított variáns teljes érettségi fokán 7-10 százalékos szesztartalommal büszkélkedhet, írja a Store Insider.

A génmódosított szőlő 7-10 százalékos alkoholtartalommal bír - a kép illusztrációForrás: Bru-nO/Pixabay

Antonio Inebriado, a projekt vezetője úgy nyilatkozott, hogy a szőlő turmixok vagy sós ételek összetevőjeként, vagy akár magában, önálló nassolnivaló gyanánt fogyasztva is élvezhető.

Sokan még mindig erős bizalmatlansággal tekintenek a génmódosítás technológiájára, és valószínűleg a támogatók között is akadnak olyanok, akik nem feltétlenül a szeszes gyümölcsöt tartják a módszer legígéretesebb alkalmazási területének. 

A pszichoaktív szőlő állítólag már 2023-ban felbukkanhat a kiskereskedelemben,

és így a fogyasztók hamarosan már saját közvetlen tapasztalataik alapján is véleményt formálhatnak a kérdésben.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek