A vibráló tavasszal érkezik Villány legzsongóbb fesztiválja is

Május első hétvégéjén már javában dúl a tavasz, az ültetvények felett vibrál a levegő, minden az életet és a természetet ünnepli. Mi tagadás, bezsong ilyenkor az ember maga is. Egész Villányban program-program hátán várja majd a borozni vágyókat a BorZsongás Fesztiválon, ahol április 29. és május 1. között lesz zene, gyereksarok, dűlőtúrák, borkóstolók és még pinceséták is.

Forrás: facebook.com/Borzsongás Fesztivál 2022

Az első napon, április 29-én lesz ingyenes, de regisztrációhoz kötött pincetúra a Csányi Pincészetnél, ahol majd Villány leghosszabb pincerendszerét járhatjuk be. A Günzer Családi Birtokon egy 1,5 órás Ördögárok kalandtúrán vehetünk részt a pincészet terepjáróján. A program ára 2500 forint személyenként és előzetes bejelentkezéshez kötött.

A Polgár Pince és Panzió udvarán pedig hagyományőrző vásár vár majd ránk különféle kézműves termékekkel,  lángossal, házi süteményekkel és forró teával. A Gergen Birtokon pedig egész nap lesznek borkóstolók török kori pincénkben. A Borkészítés története és hagyományai a Tenkes-hegy alján, a Villányi borvidéken nevű program ára: 2490 forint személyenként. 

A szombati napon az előbb említett pincészeteken kívül kínál majd érdekes és ízes programot felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt a Grócz Pincészet, a Bock Pince, a Gere Tamás és Zsolt Pincészete és a Gere Attila Pincészete is.

Vasárnap a boros programokat kiegészítik majd Villány város programjai, a Városi Majális és Gyereknap, amiket a Villányi Sportpályán tartanak meg. A háromnapos fesztivál további porgramjait, illetve a jelentkezési feltételeket és telefonszámokat a villanyiborvidek.hu oldalon olvashatjátok el.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek