Új, magyar fejlesztésű húshelyettesítő termék jelent meg a boltokban

Új, borsó- és babfehérje felhasználásával készült húshelyettesítő készítmény jelent meg a boltokban. A Food Control vállalatcsoport terméke a Creaveg nevet kapta, utalva annak széleskörű felhasználhatóságára, tudtuk meg a szerkesztőségünkbe eljuttatott sajtóközleményből.

A cél az volt, hogy a Creaveg termékek textúrája tökéletesen hasonlítson a húshozForrás: Food Control

Mint tudjuk, az állati eredetű termékek nagy terhet jelentenek a környezet számára és jelentősen hozzájárulnak az üvegházhatás és ezáltal a klímaváltozás kialakulásához is. Mindez arra ösztönözte a Food Control kutatóit, hogy megalkossanak egy olyan húshelyettesítőt, mely azon túl, hogy kiváló minőségű és fehérjékben gazdag, maximálisan hozza a hús állagot. Három évvel ezelőtt állt össze a kutatócsoport a Food Control szakembereiből, mára pedig már országszerte elérhető az üzletekben Creaveg.

Forrás: Food Control

A cél az volt, hogy a Creaveg termékek textúrája tökéletesen hasonlítson a húshoz. Megálmodói fontos feladatuknak tekintik, hogy megmutassák, hús nélkül is lehet finom és változatos ételeket az asztalra varázsolni, melyeket nemcsak a vegetáriánusok és a vegánok, de a húsevők is örömmel fogyasztanak. Ha a jelen népességnövekedési tendenciát vesszük alapul, akkor 2100-ra már több mint 11 milliárd ember fog élni a Földön, ami azt jelenti, hogy egyre nagyobb szükséglet mutatkozik majd a húsmentes fehérjeforrások iránt.

Forrás: Food Control

"A Creaveg célcsoportja az összes olyan ember, aki apró lépésekben szeretné a tudatos táplálkozás erejével élhetőbbé tenni a Földet, mindezt úgy, hogy az ételek élvezeti értéke megmarad. Húsevőknek, flexitáriánusoknak, vegetáriánusoknak, vegánoknak egyaránt ajánljuk" – mondta Dr. Tóth András, a Creaveg Kft. fejlesztési vezetője. Hozzátette: "A mottóban (Creative. Conscious. Creaveg.) szereplő alliterációval a termék kreatív jellegét szerettük volna kiemelni, hiszen bármilyen étel elkészíthető belőle a rántott szelettől kezdve, a bolognain és a töltött káposztán át egészen a rakott zöldbabig."

Bármely helyettesítő termék fogyasztásakor szempont lehet, hogy a tizennégy fő allergén – mint a szója, vagy a glutén, – milyen arányban található meg az adott élelmiszerben. A fejlesztés során erre is odafigyeltek, így ezeket nem is tartalmazza a magyar újítás.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek