Olyan töltött káposzta fesztivál veszi kezdetét, amilyen eddig még nem volt

Az első Nemzetközi Töltött Káposzta Fesztivált Érd, Simonpusztán rendezik meg, a Szőcs Géza Nemzeti Lovaskultúra Központban március 25-től 27-ig. A háromnapos eseményen kóstolhatunk majd hagyományos vagy „rendhagyó", savanyú vagy paradicsomos, rizses vagy gerslis, kapros vagy egressel savanyított káposztát is - írják a szervezők.

Forrás: Nemzetközi Töltött Káposzta Fesztivál / Facebook.com

A magyar konyha nagy klasszikusának és egyik kedvenc téli ételének változataira csak a főzőversenyre jelentkező csapatok fantáziája szab majd határt. Persze mindenki esküszik, hogy az ő nagymamája által készített az igazi, az eredeti, és a legfinomabb; de ezt most ország-világnak be is bizonyíthatják a jelentkezők.

A nemzetközi fesztivál célja, hogy olyan fórumot teremtsen, ahol évről-évre összegyűlhetnek a töltött káposzta készítőinek szerelmesei.

Mindezt úgy, hogy egy szép helyszínen, kellemes társaságban mindenki jól érezze magát, a nevezési díjakból befolyt teljes összeget pedig jótékony célra ajánlják, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezettel együttműködve.

Mivel a főzőversenyre csak korlátozott számban lehet jelentkezni, ezért nem érdemes az utolsó pillanatra hagyni a nevezést. Hivatalosan azonban a vendéglátóegységek és cégek március 26-ig jelentkezhetnek, a magánszemélyek, 3-6 fős csapatokban pedig március 27-ig, a fesztivál honlapján keresztül

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek