Teljesen összetört a házaspár, akik azt hitték, kiásták a világ legnagyobb burgonyáját

Korábban már beszámoltunk arról az új-zélandi házaspárról, akik a világ legnagyobb burgonyáját ásták ki a kertjükben, most viszont kiderült, hogy tévedtek. Miután a Guiness Rekordok szervezet bevizsgálta a gumót, kiderült a szomorú igazság – olvasható a The Guardian oldalán.

A Doug névre keresztelt krumpli magától termett, és vélhetően évek óta növekedett a föld alatt az új-zélandi Brown házaspár kertjében. A burgonya az elmúlt hónapokban hanyatlásnak indult: elkezdett kiszáradni, veszített súlyából, a penész is megjelent rajta. Colin Brown ezért a lehető legjobban megtisztította és a fagyasztóba tette a krumplit. A 7,8 kilogrammos burgonyából mintát küldtek a Guiness Rekordok szervezetnek, hogy ismerjék el Doug rekordját, de a tudományos vizsgálatok kimutatták, hogy ez nem más, mint egy tök gumója. 

A több hónapig tartó papírmunka és kutatás után a pár a múlt héten egy e-mailben kapott rossz hírt a Guinness szervezettől, és teljesen összeomlottak a hír hallatán. „Kedves Colin, sajnálattal közüljük, hogy a beküldött példány nem egy burgonya, hanem valójában egy tökfajta gumója. Emiatt sajnos ki kell zárnunk a pályázatot." - olvasható az e-mailben.

A gumó egyébként azóta helyi hírességgé vált a környéken, a pár fotókat posztol róla a közösségi média felületein, és még egy kis kocsit is építettek neki, hogy abban hordozzák körbe a városban. A házaspár szerint : "Ő a világ legnagyobb nem krumplija."

Címlapkép forrása: Congerdesign / Pixabay / @ColinBrown Twitter

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek