Jön az Egri Csillag Hét, örülhetnek a tavasz borának rajongói is

A borkedvelők első alkalommal vehetnek részt a március 10. és 17. közötti Egri Csillag Héten, melynek célja, hogy felhívja a figyelmet az Egri borvidék meghatározó fehérborára. Ahogy a sajtóközleményben is jelezték, bonthatunk egy palack egri csillagot otthon, részt vehetünk az országosan szervezett kóstolók valamelyikén, vagy éppen kérhetünk a csatlakozó éttermek egyikében egy csillaghoz párosított fogást.

Forrás: Kőrösi Tamás / Egri borvidék

Az esemény időzítése sem véletlen. Az egri csillagot gyakran nevezik a borvidéken a tavasz borának. Egyrészt mert hagyományosan ebben az időszakban mutatják be belőle az új évjáratot, másrészt a legismertebb egri csillag kategóriának számító classicus borok frissessége, könnyedsége, valamint gyümölcsöket, virágokat idéző aromái igazán jól illenek a tavaszhoz.

Erre a hangulatra épít Eger egyik legismertebb étterme, a Macok Bisztró is. Szternák Péter étteremvezető örömmel csatlakozott az új kezdeményezéshez: „Minden évben az egri csillagokkal állnak elő először a helyi borászok a tavaszi rügyfakadás időszakában.

Macok fogás Egri CsillaggalForrás: Busak Attila / Egri borvidék

A friss zöldségekkel, salátákkal, a szezonális spárgával kínált fogások, pl. halak, könnyebb sajtok, csirkehúsok tökéletes összhangban állnak ezzel a bortípussal. Így a Macokban is kiemelt ajánlattal készülünk az Egri Csillag Hétre, több pincészet egri csillag borához illő fogások kerülnek majd az étlapra."

De nem csak a Macok csatlakozott a projekthez, rajta kívül az Egri Csillag Hét meghirdetése sokak fantáziáját megindította, így a városban több helyen lesz premiere az új évjáratoknak, jó néhány étteremben kínálnak pohárral egri csillagot, borkereskedések állítanak össze egri csillag borokból csomagokat, és maguk a pincészetek is számtalan kóstolási, vásárlási lehetőséget vonultatnak fel. A projekthez csatlakozók listáját és programjait mind megtaláljuk az Egriborvidek.hu oldalán.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek