Ezen a fesztiválon mindent megtudhatunk a BBQ ételekről

A vasvári I. GrillVAS BBQ fesztivál és helyi termék mustra célja, hogy minél szélesebb körben megismertesse a BBQ életérzést és a BBQ ételeket az érdeklődőkkel. Bemutatók és beszélgetések közben bemutassa a legjobb húsokat, a ma használt sütési technikákat, a fűszereket és szószokat, melyek elhagyhatatlan részei egy profi módon kivitelezett grillezésnek.

A kép illusztrációForrás: Shutterstock.com / zauganize

Akik már régóta belevetnék magukat a gasztronómiai kihívások ezen részébe, azok április 30-án megtapasztalhatják milyen élmény profi módon grillezni, sőt a bátrabb csapatok főzőversenyre is jelentkezthetnek - olvasható az esemény közleményében, és GrillVAS fesztivál Facebook-oldalán.

Amint a közleményből kiderült a főzőversenyre 20 csapat jelentkezését tudják fogadni a szervezők. Számukra igény szerint minden alapanyagot biztosítanak, nevezési díj nincs. A zsűri 3 kategóriában hirdet majd ki díjakat: a legjobb étel/íz, a legjobb BBQ szósz, a legjobb köret a BBQ étel mellé. A zsűri elnöke KGB Gergő, vagyis Turanitz Gergő lesz, Magyarország egyik legsikeresebb BBQ versenycsapatának tagja.

A főzés során szakmai beszélgetések, bemutatók és zenés műsorok színesítik a programot. A főzőversenyre február 28-ig lehet jelentkezni a Facebook-oldalon megadott e-mail címen keresztül.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek