Mit várhatunk egy kaliforniai pizzától? Az Erzsébet téren kiderül!

A főváros újabb izgalmas helyszíne lehet a Caza Pizzabar, az első olyan étterem Budapesten, ahol kaliforniai recept alapján készülnek a pizzák. A „California" és „Pizza" szavak kombinálásával elnevezett Caza ötlete még a pandémia előtt fogant meg. Az alapító, Alex Hemingway amerikai származású, de évtizedek óta Magyarországon élő üzletember a vendéglátóipart jelenleg övező viszontagságok ellenére vágott bele az étteremfejlesztésbe.

California + Pizza = CASAForrás: Casa Pizzabar / Press Photos

A József Attila utcában megnyított pizzabárral pedig azt szeretné elérni, hogy a magyarok is megismerjék és megszeressék ezt – a nápolyitól és rómaitól – különböző pizzakészítési iskolát, vagyis a laza, de igényes „Californian Vibe"-ot.

A bárban a hagyományos, kerek, cikkszeletekben árult pizzák mellett háromféle speciális szögletes pizzát is kínálnak, ami a Caza meghatározó kínálata (signature pizza). A sajtóközlemény szerint ezeket nem csak formájuk különbözteti meg a többitől, hanem a hideg vizes eljárással, lassan kelesztett tészta is, melyben a liszt értékes összetevői jobban megőrződnek. Így egyszerre marad kívül ropogós és belül omlós, vagyis könnnyebb és ízletesebb végeredményt kapunk a sütés után.

Rendhagyó még, hogy a mozzarella sajtot még azelőtt felrakják a tésztára, hogy rákerülne a szósz; így nem ég meg a sajt, és jobban összeérik a szósszal és a tésztával sütés közben. A Caza saját pepperonival büszkélkedhet, és san marzano paradicsomból készül a szósz is, amit akár több rétegben is kérhetünk a pizzára. Választhatunk belőle diszkréten pikáns és pokolian csípős változatot is.

A Trip, ha három rétegre vágyunkForrás: Casa Pizzabar / Press Photos

A kaliforniai pizzázó gondolt a vegán életmódot folytatókra is, így a Milk fantázianévre hallgató pizza növényi alapú sajttal és zöldségekkel készül, a Napa névre hallgató négyszögletes változat pedig Beyond márkájú műhússal. A Trip nevű pizzát viszont már azoknak ajánlják, akik a kolbászok szerelmesei, mert ezen a tésztán bizony három rétegben sorakoznak a csípős karikák.

Az alapanyagok és feltétek többsége magyar, és környékbeli termelőktől származik. Az átlagos pizzériáktól eltérően nem végeláthatatlan a kínálat, inkább néhány jól megválasztott, különböző ízlést tökéletesen kiszolgáló típusból áll. Ahogy anno a nápolyi pizzázó, az Amore di Napoli esetében is írtuk, a Casa sem állt a kiszállítás mellé. Elvinni el lehet a frissen készült pizzákat, de inkább a helyben fogyasztást ajánlják, hogy az ízélmény egy fikarcnyit se csökkenjen.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek