Rácz Jenő sztárséf került az ország első Michelin-csillagos éttermének élére

Az elmúlt hónapokban jelentős változások történtek a Costes Group háza táján. A csoport január elsején jelentette be hivatalosan, hogy 12 év után Miguel Rocha Vieira, a csoport executive chefje leköszön pozíciójáról, a helyét pedig Molnár Márk vette át a Costes Downtown konyhályán. Az ő hatásköre alá tartozik a Szigliget Várudvar Costes street food koncepciója, a budakalászi Lupa rendezvényház, valamint a Costes Beach a Lupa-tónál.

A Ráday utcai Costes-nek, hazánk és az egész közép-európai régió első Michelin-csillagos éttermének (2010) jövőjét azonban nem tudták ilyen könnyen megint sínre tenni, miután 2020 tavasza óta zárva tart. Természetesen jelentkezett kiszállítással és pop-up eseményekkel, de az mégesem ugyanaz. 

Most viszont az a hír érkezett, hogy sztárséfet és egy ifjú tehetséget igazolt a Costes. A választás Rácz Jenőre esett, aki már évek óta együtt dolgozik Gerendai Károllyal, akivel nemrég, a pandémia 4. hulláma idején közösen nyitották meg a Rumour by Rácz Jenő éttermet.

A mostani közös munka pedig még szorosabbra fűzi majd a szálakat közöttük, mert a Costes fennállása óta először éttermi társtulajdonos is lesz az új executive séf, Rácz Jenő.

A cikk szerint az éttermi hierarchiában chef patronként is nevezik ezt a pozíciót, amelyben a szakmai vezetésért felelős séf az étterem résztulajdonosa is egyben. A mindennapi munkában pedig a chef de cuisine, vagyis a konyhafőnök áll helyt az étteremben. Erre a pozícióra pedig Koppány Leventét kérték fel, aki a S.Pellegrino Young Chef verseny 2019-es közép-európai döntőjének győztese volt, és Londonból tér haza a Costes konyhájára.

A címlapkép csak illusztráció: Eric McNew / Unsplash

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek