Ezek után már csak a véres hurkás, rakott krumplis pizza hiányzik

A véres hurkás, rakott krumplis pizzafeltéttel természetesen még nem kísérletezett itthon senki, bár ki tudja milyen recepteket rejtenek a kollégiumi próbálkozások. De a disznóvéres és száznapos tojás páros ötlete tényleg realizálódott, méghozzá Tajvanon, miután az ottani Pizza Hut étteremlánc új, a helyi igényekhez alkalmazkodó feltéteket keresett. 

A kutatást a közösségi oldalakon kezdték meg, ahol összegyűjtötték azokat a posztokat, melyekben a felhasználók a kedvenc ételeikről írtak. Ezekből a saját oldalukon szófelhőket készítettek és megszavaztatták azokat, mint új pizzafeltétek – olvasható a Bloomberg cikkében.

Így jött létre a tajvaniak legújabb pizzája, amin disznóvér-sütemény (pig's blood cake) és száznapos tojásdarabkák alkotnak harmóniát az olvadozó sajttal és korianderrel. Az újdonság ízlik a fogyasztóknak, legalábbis ez látszik az azóta egyre csak gyülekező, elégedett posztokból a Twitteren.

A disznóvér-süteményt valahogy úgy kell elképzelni, mint itthon a disznóvágáskor készülő sült vért. Tehát egy szilárdabb, kockákra vágható ételről van szó. Ezt egészíti ki a pizzán a száznapos tojás, ami pedig egy kínai tradicionális előételnek számít. Bőrtojásnak is szokták hívni, mivel az alapanyagául használt nyers kacsatojás, amit három hónapra egy faszénből, oltott mészből, sóból és vízből álló keverékbe "csomagolnak", idővel bőrszerűvé, átlátszóvá válik. A tojásfehérje zselatinszerű és borostyánszínű lesz, a tojássárgája pedig túrószerűen krémessé és zöld színűvé válik.

Szójaszósszal tálalvaForrás: Shutterstock.com

A száznapos tojás hónapokig eltartható, és két fajtája ismert: a könnyebb aromájú félkemény bőrtojás, valamint a kemény tojássárgájú, aminek csípősebb és sósabb az íze. Ha nem pizzára teszik, akkor szójaszósszal, ecettel és gyömbérrel szokták kínálni.

Forrás: Davisaurus Rex / Shutterstock
A főtt kacsaembriótól a tonhalszemig
Az ízlés nagyrészt egyéni dolog, de azért akadnak olyan ennivalók, amikre globálisan aggatnánk a gusztustalan jelzőt – persze ettől még van, aki megeszi ezeket. A legtöbb embernél zsigeri ellenállást szülnek a gyomrot erősen próbára tevő ételek, némelyik azonban egészen fotogén, ezért képeket is mutatunk róluk. Ha kíváncsiak arra, hogy a világ 10 legbizarrabb ételeit gyűjtő listákon, milyen versenyzők szerepelnek, kattintsanak ide!
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek