Még lehet nevezni az év pálinkája versenyre

Még február elején írtunk arról, hogy Balatonakaliban immár 17. alkalommal választották meg a fánkkirálynőt és a borfőző-királyt, most pedig eljött az ideje a pálinkaünnepnek, amit idén a Veszprém megyei Sóly városában tartanak május 7-én.

Még lehet jelentkezni az év pálinka versenyéreForrás: PNT Országos Pálinka Verseny

A megmérettetésre azonban még nem állt fel a teljes mezőny, így a Szent István Pálinka Lovagrend Sóly március 25-ig várja a jelentkezéseket a második Veszprém Nemzetközi Pálinka- és Párlatversenyre – olvasható a VEOL.hu oldalán.

A tavalyi versenyre összesen 400 minta érkezett be szerte az országból, illetve a határon túlról is. A pálinkákat 20 neves és gyakorlott bíráló értékelte.

Az ünnepélyen pálinkalovagokat is avatnak majdForrás: Facebook/Szent István Pálinka Lovagrend Sóly

A szervezők idén hazai és határon túli kereskedelmi pálinkafőzdék, magán- és bérfőzetők jelentkezését is várják. Szeretnék, ha minél többen jelentkeznének Veszprém megyéből, akár több mintával is a megmérettetésre. A zsűrizést szakmai kiválóságok végzik 2022. április 2-án. Az ünnepélyes díjátadót május 7-én, szombaton tartják a Megyeházán. Lesz gálaebéd, pálinkalovag-avatás és pálinkaáldás, valamint a pálinkalovagrendek is felvonulnak a veszprémi Gizella-napi rendezvénysorozathoz kapcsolódva - írták a cikkben.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek