Fánkkirálynőt és borfőző-királyt választottak a Balatonnál

Balatonakali egyik népszerű vendéglátóhelye, a Fék Kávéház és Étterem immár 17. alkalommal rendezte meg azt a gasztronómiai programot melynek végén megválasztották a fánkkirálynőt és a borfőző-királyt. 

A kép csak illusztráció, de azért megennénkForrás: Shutterstock.com / Rosdaniar

A január 29-i programon finom farsangi fánkokat, borkorcsolyákat és forralt borokat készítettek el a Veszprém megye különböző helyszíneiről érkezett résztvevők. A neves személyiségekből álló zsűri közülük választotta ki és díjazta a legkiválóbbakat. A hírek szerint a közösségi eseményen elfogyott 900 darab fánk, és megfőztek 400 liter bort - írta a Veol.

A forraltbor-főző versenyt a Tihanyi Levendula Klub nyerte el, így ők vihették haza a borfőző-király címet, a közönségdíjas pedig a Czaun Pincészet lett. A versenyeken a legfinomabb borkorcsolyát is díjazták, ebben a kategóriában apró sajtos stangliával Galgóczi Erika lett a győztes.

A farsangifánk-sütésen a fánkkirálynőnek járó elismerést illetve a koronát három balatonakali lány nyerte el, akik Dinamit Trió néven neveztek be a versenybe. Fánkocskáik hat-nyolc centi átmérőjű, öt centiméter magas, aranybarna, könnyű és lágy tésztájúak, rajtuk egycentis szalag látszik sütés után.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek