A nógrádi ropinak nincsen párja

Retro pillanatok következnek. A nógrádi ropogós, magyarul sós ropi generációk kedvence volt a hetvenes-nyolcvanas években, és ma sincs ez másképp. 

Így készül a nógrádi sós ropogósForrás: MTI/Komka Péter

A népszerű ropogtatni valót 1971-ben, egy osztrák recept alapján kezdte el gyártani a Salgótarján és Vidéke, azóta töretlenül készülnek a lisztből, sóból, cukorból, margarinból és élesztőből gyúrt, kelesztett és sütött sós rudacskák - szigorú élelmiszerbiztonsági körülmények között.

Most pedig - az agrokep.vg.hu cikke szerint - az oly népszerű nógrádi sós ropogós lett a 200. olyan hazai termék, amely felkerülhetett a Magyar Termék védjegyhasználóinak sorába. 

Sütés után....Forrás: MTI/Komka Péter

"Nagyon szeretik az emberek, és bármilyen versenyen, teszten is szerepel, mindig nagyon jó pozíciókat ér el - mondta Tóth László, a gyártó Unió Coop Zrt. vezérigazgatója. "Most azt az üzenetet is fontosnak tartjuk eljuttatni a fogyasztókhoz, hogy ez egy ízig-vérig hazai termék. Így a ropira és a perecre is rákerül a jól ismert Hazai Termék védjegy." 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek