Díjazták a legfinomabb pezsgőket, magyar is szerepel közöttük

Még nem tudja milyen pezsgővel koccintson Szilveszterkor? Segítünk a választásban, ugyanis Franciaországban megválasztották az év legfinomabb pezsgőjét, és az első 10 díjazott között egy magyar pezsgő is szerepel.

A kép illusztrációForrás: New Africa/shutterstock.com

Az Effervescents du Monde idén 19. alkalommal rendezte meg nívós, színtiszta pezsgőversenyét a franciaországi burgundi borvidéken, a Château de Pierreclos-ban november 30. és december 3. között. A négy napon át tartó versenyen 160 érmet osztottak ki.

A verseny mottója: a sokszínűség, a minőség és a magas színvonal volt. Az első helyezést az olasz Lazio IGT - Oppidum - Moscato Spumante Brut 2020 pezsgője nyerte el. A második egy francia Chardonnay Brut, a harmadik egy bolgár 2016-os Rosé pezsgő lett.

A világ minden tájáról több mint 80 nemzetközi szakértő vette szigorú görcső alá 20 ország 490 habzóborát.

Mi magyarok is büszkélkedhetünk, ugyanis a top 15-ös listára felkerült a Törley Pezsgőpincészet Hungária Rosé Extra Dry habzóbora is. A magyar pezsgőt a játékos gyümölcsösség jellemzi, friss savai, átható ribizlis málna íze, mélyrózsaszín színe és krémes utóíze tökéletes kombinációt alkotnak - olvasható a hungariapezsgo.hu oldalán.

A verseny célja, a habzóbortermelők minőségi törekvéseinek erősítése és a jelenlegi termelés sokszínűségének és gazdagságának kiemelése - olvasható az Effervescents du Monde hivatalos oldalán.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek