Ez a múzeumunk egyetlen napra az ízek és illatok birodalmává alakul

A Pannonhalmi Főapátság falai között május 30-án nyílt meg az ország első Illatmúzeuma, ahol a megnyitó alkalmából levendulaolaj-palackozással és teakeverék-csomagolással is várták az érdeklődőket. Az illatos programoknak azóta se vége, se hossza.

Forrás: Pannonhalma Élmény - Experience Pannonhalma / Facebook.com

Advent első hétvégéje alkalmából is gondoltak a látogatókra. November 27-én a Pannonhalmi Teaház és Illatmúzeum egy napra az ízek és illatok birodalmává alakul. Ezen a napon a Teaház vendégül látja az apátsági gyógynövényes csokoládék megálmodóit és készítőit, és aki ellátogat a Teaházba 11 és 16 óra között, az a jóvoltukból igazi csokoládékülönlegességeket kóstolhat majd - olvasható az esemény oldalán.

A Harrer Csokoládéműhely és Cukrászda soproni műhelyből érkező finomságok bizonyítják majd, hogy szinte nincs is ízben, színben, illatban olyan párosítás, ami ne állna jól a kakaónak. A csokoládék mellé terítékre kerül még a Pannonhalmi Apátsági Pincészet idei újbora a Pannonhalmi St. Martinus, ami a hagyományokhoz híven ebben az évben is Szent Márton havában kerül a boltok polcaira. A kóstolókon a részvétel ingyenes és előzetes regisztrációhoz sem kötött - írták az ajánlóban.

Ezen a napon az ízek mellett az illatok birodalmába is betekinthetnek majd a látogatók.

Így aki eddig még nem jutott el az Illatmúzeumba, most alkalma nyílik rá egy vezetett túra ideje alatt is. A sétákat óránként indítják 11 és 16 óra között, jegyet pedig a helyszínen – a Teaházban – lehet majd váltani rájuk.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek