Doug lehet a világ legnagyobb gumója, de ha nem, akkor is készülhet belőle vodka

 A különös gombának kinéző termésre egy új-zélandi pár talált rá a kertjében. Csak miután kiásták, letisztították és kivágtak belőle egy darabot, akkor derült ki, hogy egy hatalamas burgonyáról van szó. A súlya a mérleg szerint 7,8 kilogramm volt. 

Forrás: congerdesign / Pixabay / Twitter

A Hamilton közelében élő Craig-Brown házaspár még augusztus végén találta a burgonyát, melynek még egy kis kocsit is építettek, hogy abban hordozzák körbe a környéken.

A Guinness Rekordok könyvébe a legnehezebb burgonya rekordját legutóbb 2011-ben jegyezték be: egy Nagy-Britanniában talált nagyjából 5 kilogrammos példány viseli a címet. Az új-zélandi pár már jelentkezett a szervezetnél, hogy ismerjék el Doug rekordját, de egyelőre még nem érkezett válasz - írták az MTI hírében.

Colin kifejtette, nincsen semmilyen kertészeti titka, általában csak egy adag tehéntrágyát és némi szalmát szórnak a földekre. Mint mondta, az adott területen uborkát növesztettek, de idővel a gyomok vették át az uralmat, burgonyát egyáltalán nem ültettek. Doug valószínűleg magától termett, és vélhetően évek óta növekedett a föld alatt. A burgonya az elmúlt hónapokban hanyatlásnak indult: elkezdett kiszáradni, veszített súlyából, a penész is megjelent rajta. Colin ezért a lehető legjobban megtisztította és a fagyasztóba tette a krumplit. Ha rekordot nem is nyer, Doug a karrierje nem ér véget, mert hamarosan vodka készülhet belőle.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek