Megkezdődött a Csabai Kolbászfesztivál, lehet menni kóstolgatni

A szervezők tájékoztatása szerint a fesztivál újdonsága, hogy idén nem a városi sportcsarnok mellett, hanem az elmúlt években hazai és uniós forrásokból felfejlesztett CsabaParkban szervezik meg a háromnapos rendezvényt, ami a mai naptól, október 29-től október 31-ig várja a látogatókat.

10 órától már lehet készülni az ínycsiklandozó illatokra...Forrás: MTI Fotó / Lehoczky Péter

Az új helyszínen egy több mint ötezer négyzetméteres sátorban helyezték el a nagyszínpadot, ahol három nagykoncertet is hallhatnak majd a látogatók - mondta el Hégely Sándor fesztiváligazgató az MTI-nek.

Bár a járványhelyzet miatt idén elmarad az utóbbi években több mint félezer csapatot megmozgató kolbásztöltőversenyek sora, de 50 csapatos, meghívásos alapon szervezett kolbásztöltő-bemutatókat azért szerveznek péntekre és szombatra.

A töltöttkáposzta-főzési és disznóvágás-bemutató idén sem marad el, és a résztvevők a helyi termékek közül is válogathatnak. A fesztivál egyik "legszakmaibb" programját is megtartják: a nemzetközi szárazkolbász-verseny versenyzőinek október 30-án, 11 órától szurkolhatunk - olvasható a csabaikolbaszfesztival.hu oldalon.

A felvétel 2016-ban készült, még a Városi Sportcsarnok területén felhúzott sátorbanForrás: MTI Fotó / Lehoczky Péter

A fellépők között ott lesz a Budapest Bár, Kowalsy meg a Vega, a Bagossy Brothers Company, a Balkán Fanatic és a Magna Cum Laude. A koncertek mellett gyerekprogramokkal is készülnek a szervezők, vasárnap pedig családi nap lesz, amikor a belépés mindenki számára ingyenes.

Figyeljenek rá, hogy a fesztivál csak védettségi igazolvánnyal, vagy 72 óránál nem régebbi negatív PCR-teszttel látogatható, antigén gyorsteszt elvégzésére a helyszínen van lehetőség.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek