A legismertebb ír sörmárka kiadta első szakácskönyvét

A Guinness sör mindig kilógott egy kicsit a sorból, hiszen a söriparban már egy jó ideje a világos lagerek uralják a piacot. Csokoládés és kávés jegyeivel a sűrű Guinness sör pedig egy teljesen már ízvilágot képvisel. Hogy menyire mást, azt most be is mutatja az első hivatalos szakácskönyvével, amiben több mint 70 receptet találni.

Forrás: ©simonandschuster.com / cover

A The Official Guinness Cookbook névre hallgató, egyelőre még csak angolul publikált könyv rendkívül friss, ugyanis október 26-án adták ki, és került a könyvesboltok polcaira az angol nyelvű területeken. A 144 oldalas, keményfedeles könyvet az Insight Editions adta ki, az írója és szerkesztője pedig az a Caroline Hennessy, aki az Irish Food Writers' Egyesület elnöke, illetve társírója a Sláinte című gasztrokönyvnek, ami az ír kézművessörök és ciderek világába vezeti be az olvasókat.

Szóval az írónő nem most kezdte a pályán, így a könyvben megjelenő - sörrel készülő és sör mellé jól párosítható - receptek megbízható és kipróbált finomságok - olvasható a Foodandwine.com cikkében és a kiadó oldalán is. A Guinness persze nem csak az itthon is kapható Draught-ot forgalmazza, hanem egyéb különleges söröket is, így a receptek is jócskán eltérnek egymástól. Találunk a könyvben például különböző sörrel vagy malátával készülő kenyereket, sörös-húsos ragukat, sörös pácokat, koktélokat és desszerteket is.

Ebbe a dublini szódás kenyérbe nagyon beleharapnánkForrás: ©simonandschuster.com / cover

És persze a Guinness, mint márka 260 éves történetéhez méltón a könyv egy "viruális túrára" is meghívja az olvasókat, ugyanis a receptek mellett történelmi fotókat, tényeket és történeteket is megismerhetünk. Akinél nem akadály az angol nyelv, és a sör, illetve a főzés is közel áll hozzá, annak már idén karácsonyra jó ajándék lehet.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek