Pincetúrával és sétálókóstolóval ünnepelhetjük a somlói Juhfarkat

Immár hatodik alkalommal rendezik meg Somlójenőn, a Tornai Pincészetben a Juhfark reprezentatív bemutatóját, ahol a fajta összes kiemelkedő tétele megkóstolható lesz. Az eseményt október 16-án tartják, és a nap folyamán lesz sétáló kóstoló, három boros workshop, illetve egy-egy vezetett múzeum és pincetúra is. 

Forrás: Tornai Pincészet-Somló / Facebook.com

A résztvevő pincészetek, vagyis az 5 Ház Borbirtok, a Barcza Pincészet, a Bogdán Birtok, a Csetvei Pincészet, a Csordás-Fodor Borház, a Dobosi Pincészet, a Fekete Pince, a Hegedűs-Szabó Pincészet, a Kolonics Pincészet, a Kőfejtő Pince, a Kreinbacher Birtok, a Somlói Vándor Pince, a Szabó Pincészet, a Szalai Pince, a Tomcsányi Családi Birtok, a Tornai Pincészet és a Zsirai Pincészet képviselői válaszolnak majd a kérdésekre és különleges alkalmakra is ajánlanak majd borokat - írták a program oldalán.

A sétálókóstolót 13 órától 20 óráig tartják. Ez idő alatt 17 pince 28 Juhfark tételét kóstolhatják meg a vendégek. A korlátlan kóstoló díja 7900 forint. Az első workshop 14 órakor kezdődik és egy buszos dűlőtúrát foglal magába. A jegyár 4900 forint. A második a Juhfark arcairól szól majd, és 15 órától 16 óráig tart. A Tornai Tamás által vezetett workshop különböző évjáratú, nemzetközi díjnyertes Tornai Juhfarkok összehasonlító kóstolója lesz. A jegyár 5900 forint. A harmadik programon a sajtok világát és a tökéletesen párosított somlói Juhfark ízélményét élhetik majd át a jelentkezők. A 18 órakor kezdődő gasztro workshop ára 7900 forint.

Az említett vezetett múzeum és pincetúrát 14 órakor és 17:30-kor indítják majd, az 1000 forintos jegyet a helyszínen lehet megvásárolni. A sétálókóstoló-jeggyel korlátlanul kóstolhatnak a vendégek, de a  workshopokra váltott jegyek csak kóstolójeggyel együtt érvényesek.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek