Rohamkocsira gyűjtöttek a Jótékonysági Borárverésen

30 évvel ezelőtt indult útjára a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Mentőszolgálatának első rohamkocsija Budapesten, fedélzetén csupa önkéntessel. Az ő javukra, pontosabban egy új mentőre gyűltek a licitek az idei Budapest Borfesztivál Jótékonysági Borárverésen.

Fotók: Kovács Bence

Az árverésen résztvevő licitálóknak és a borászok felajánlásainak köszönhetően a gyűjtés nagy sikerrel zárult. A tételeket az este során Bősze Ádám zenetörténész, műsorvezető és dr. Antal Gábor, a Borfesztivál főszervezője bocsátotta kalapács alá. A 39 árverési tétel, valamint a Magyar Máltai Szeretetszolgálat saját borai összesen 12 millió 880 ezer forintért keltek el.

A kikiáltási árhoz képest a legtöbbet a Kreinbacher Birtok Kreinbacher Brut Classic Magnum 2016-os évjáratú 1,5 literes pezsgőjéért fizettek. Míg a licit 20 ezer forintról indult, végül 430 ezer forintért vitték el a palackot, vagyis a tétel huszonegy és félszeres áron talált gazdára. Egyébként ez az ital kelt el a legdrágábban is az este folyamán - olvasható a sajtóközleményben.

Fotók: Kovács Bence

A legmagasabb kikiáltási árról Babits László 6 puttonyos Tokaji Aszúja és a Mészáros Borház Grand Atiqua válogatása indult. Mindkettő 120 ezer forintért került kalapács alá, előbbit 400 ezer forintért, utóbbit 240 ezer forintért ütötték le. A legrégebbi évjáratot Bakondi Endre ajánlotta fel, a Bakondi Bikavérekből álló 12 palackos sorozatban az 1992-es évjárattól 2009-ig sorakoztak a palackok. A borok kikiáltási ára 30 ezer forint volt, végül 320 ezer forintért találtak gazdára. Jelentős sikere volt még a 6 palackos VinAgora aranyérmes magyar borválogatásnak is, amely 90 ezer forintról indult és 360 ezer forinton zárt.

Az árverést követően jótékonysági borvásárt is tartottak, ahol a Szeretetszolgálat két féle, fadobozban kínált borából lehetett vásárolni illetve ezekre rendelést leadni. A 2014-es évjáratú, Tokaji kései szüretelésű Jánosáldás és az 1989-es évjáratú 5 puttonyos Aszú is sikert aratott, hiszen összesen 1 millió forint gyűlt össze a vásáron.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek