Egy helyre vándorolnak a legjobb egri borok

Az Egri Borműhely borászai az Egri borvidékre hívnak mindenkit, aki szívesen megtapasztalná helyben, milyenek az egri borok most. Október 23-án szeretnék bemutatni a borvidékben rejlő értékeket, a termőtájat és az itt dolgozó borászokat. Az egerszalóki programon – amit a St. Andrea Borászatban tartanak – lesz sétálókóstoló, és két vezett mesterkurzus is.

Forrás: Wineglass Com

 Az egyiken régi évjáratok és különleges tételek kerülnek majd az asztalra, a másik mesterkurzus pedig a legfontosabb egri borról, az egri bikavérről szól majd. Az elsőt 16-tól 17 óráig hallgathatják meg a jelentkezők, a másikat pedig 18 és 19 óra között - olvasható az Egribormost.hu oldalon.

A kóstolón a következő pincészetek vezetői mutatják be legkedvesebb boraikat: Bolyki Pincészet és Szőlőbirtok, Eszterházy Károly Katolikus Egyetem, Juhász Testvérek Pincészete, Kovács Nimród Winery, Ostoros Családi Pincészet, Petrény Winery, St. Andrea Szőlőbirtok, Thummerer Pincészet és Szőlőbirtok, valamint a Tóth Ferenc Pincészet.

A sétálókóstolóra 5900 forint a jegy személyenként, egy mesterkurzussal 8900 forint, két mesterkurzussal pedig 11900 forint. A szervezők óránként ingyenes buszjáratot üzemeltetnek majd Eger és Egerszalók között. A járat részleteiről az esemény Facebook-oldalán tájékozódhatnak.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek