Ez a pillanat is elérkezett: Moszkva felkerült a világ gasztronómiai térképére

Kilenc moszkvai étterem kapott legalább egy csillagot a Michelintől, amely most előszrö értékelte az orosz főváros vendéglátóhelyeit. A Michelin kritikusai öt éven át dolgoztak az első moszkvai étteremkalauzon, amely 69 vendéglátóhelyet rangsorol - mondta Gwendal Poullennec, a Michelin-kalauzok nemzetközi igazgatója.

A kép csak illusztrációForrás: Alexandros Michailidis / Shutterstock.com

Két csillagot két étterem érdemelt ki a rangos francia étteremkalauztól: az Ivan és Szergej Berezuckij ikerpár által működtetett Twins Garden, amely évek óta szerepel egy másik listán, a világ 50 legjobb étterme között, és a Novikov-csoport Artest-Chef's Table nevű fine-dining vendéglője, amelynek konyhafőnöke Artyom Jesztafjev - olvasható az MTI hírében.

Hét moszkvai vendéglő kapott egy csillagot, a maximálisan adható három csillagot egyelőre azonban nem ítélték oda egyetlen orosz étteremnek sem.

Az orosz fővárosban becslések szerint 15 ezer gasztronómiai létesítmény működik, közülük sokan komoly veszteségeket szenvedtek el a koronavírus-járvány miatt, főleg a múlt évben. Éppen ezért a Michelin kalauz orosz változanának megjelenése, és az elsimerések, egyfajta erkölcsi támaszt is jelent a moszkvai vendéglátóiparnak - mondta Szergej Szobjanyin moszkvai főpolgármester.

Oroszország a világ 35. országa, ahol Michelin-kalauz jelent meg. Egy másik tekintélyes francia gasztronómiai kalauz, a Gault et Millau 2018-ban jelentette meg első orosz kiadását, amelyben a White Rabbit nevű éttermet találta a legjobbnak. A leghíresebb orosz séf, Vlagyimir Muhin vendéglője a Michelintől is kapott egy csillagot.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek