Mostantól hét Michelin csillagos étterme van Magyarországnak

A koronavírus járvány okozta nehézségek ellenére is nőtt a csillagos éttermek száma. A Michelin Közép-Európában elsőként Magyarországon jelentette be, mely éttermek kapták meg idén a legnagyobb gasztronómiai elismerésnek számító Michelin-csillagokat és tányér minősítéseket – írták az MTÜ közleményében.

A kép illusztrációForrás: Aleksandrs Muiznieks / Shutterstock.com

Az eddigi 5 után, most 7 Michelin-csillagos étterem található Magyarországon. A két új csillagos étterem az essência és a Salt lett, a Costes Downtown, a Borkonyha Winekitchen, a Costes, a Stand és a Babel pedig megtartották a csillagjaikat. Az Onyx étterem jelenleg átalakítás alatt áll.

De nem csak a csillagok, a Michelin-tányéros éttermeink száma is növekedett. Az új kalauzban újabb 6 étteremmel együtt összesen 18 vendéglátóhely viselheti ezt az elismerést. Ezek a Hoppá! Bistro, a Felix, a Stand25 Bisztró, a nemrég nyílt Spago by Wolfgang Puck, ahol a Travelo.hu is körülnézhetett még a nyitás idején. Szintén ide tartozik a Rumour, a Pasztell, Csalogány 26, Arany Kaviár, Baltazár, Alabárdos, Zona, St. Andrea, Mák, Tigris, Textúra, Nobu Budapest, Laurel Budapest és a Fricska.

A Michelin-tányért (Plate) ugyanazon öt kritérium alapján osztják ki, mint a csillagot és úgy határozzák meg őket, mint akik „egyszerűen jó ételeket szolgálnak fel".

A közlemény szerint sok étterem először Tányér minősítéssel kerül be a Michelin-kalauzba, majd az azt követő években előrelépve fokozatosan juthat el a csillag megszerzéséig. A Michelin Guide Budapest 2021 idén csak online formában jelent meg; a magyar éttermekre vonatkozó részt az alábbi linken olvashatják.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek