Elvesztette csillagát a világ legolcsóbb Michelin-csillagos étele

A világ legolcsóbb Michelin-csillagos étele. A Michelin Guide 2016 júliusában megjelent első szingapúri kalauzában ezzel a címmel díjazta Chan Hong Meng utcai séf egyszerű, de kivételesen finom életét, a szójaszószos sült csirkét rizzsel és tésztával. Chan egyike volt annak a két mozgó utcai árusnak (hawker), akit akkor csillaggal jutalmazott a Michelin. Az egytálételt 3 dollár alatt lehetett kapni a kifőzdében.

A stand eredeti angol neve: Hong Kong Soya Sauce Chicken Rice and NoodleForrás: ROSLAN RAHMAN / AFP

De ahogy az várható volt, Chan kihasználta a címmel járó lehetőségeket, és a hírnévvel járó kötelező köröket is lefutotta. A kifőzde nevét a könnyebben megjegyezhető Hawker Chan-ra változtatta, és terjeszkedni kezdett. Most azonban úgy tűnik, a hirtelen növekedés nem tett jót az üzletnek. A Hawker Chan elvesztette meglepetésként érkezett Michelin-csillagát - olvasható a Foodandwine.com oldalán.

Képviselője szerint Chan Hon Meng séf 2009 óta ugyanolyan odadással és főzési módszerrel készíti az ételeit, mint a csillag megszerzése előtt. Célja továbbra is az, hogy frissen készítse el a fogásokat az utcai konyhájában, nem egy másik, központi konyhán.

Sem ő, sem a dolgozói nem értik, miért maradtak ki az idei kalauzból, de fogadják, hogy továbbra is olyan ízletes és megfizethető ételeket készítenek majd, mintha csillaguk lenne.

Hogy a csillag elvesztése milyen hatással lesz a séf üzletére, az még nem látható. De az biztos, hogy ma már vannak olyan sztárséfek a nagyvilágban, akik visszaadták a saját csillagaikat, és olyanok is, akik bekerültek volna a kalauzba, de határozottan kérték, hogy ne szerepeljenek benne. Kétélű kard lenne a Michelin-csillag?

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek