Halászokat, horgászokat és a kétkedőket is várja az első Győri Halnapok

Győr városa gazdag a halételeket kínáló éttermekben, széles választékkal várja a helybélieket és a vendéket egyaránt. A halételek elkészítése azonban tájegységenkét változó. Ezt a változatos kínálatot vonultatja a fel a hétvégén az első Győri Halnapok rendezvény.

Forrás: Kisosz - Győr / Facebook.com

A hagyományteremtő céllal induló rendezvény október 9-én és 10-én, a Radó sziget várja a gasztro rajongókat. A győriek egyik kedvelt találkozóhelyén az ország jobbnál-jobb éttermei kínálják majd a tájegységekre jellemző halételeket.

A kínálatban lesz többek között szegedi, balatoni, szigetközi és bajai, különböző ízesítéssel készülő halászlé, hagyományos harcsapaprikás, halburger és egy újdonság is, a harcsacsinta. Mivel még a szervezők is csak a nevével találkoztak - írják az esemény Facebook-oldalán, ezért a helyszínen kell majd kideríteni, hogy édes vagy sós ételről van-e szó.

Az ínyenceket egészben sütött süllő, keszeg és kárász is várja majd, de azok sem maradnak éhesen, akik nem kedvelik a halételeket. Őket többek között churros, kürtőskalács és lángos várja. A rendezvény a gasztronómiai kínálat mellé remek zenék is járnak majd - olvasható a program leírásában. 

A sziget pavilonjában 9.-én, szombaton, vérpezsdítő térzenét szolgáltat a Star Machine, és Michelle Myrtill jazzénekesnő. Vasárnap pedig Mohácsi Attila, a Győri Nemzeti Színház színművésze érkezik a szigetre olasz ihletésű Érzések és Sugallatok műsorával. Az esti szórakozásról a Petúnia Nyaral zenekar gondoskodik.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek