Mintha Japánban lennénk, étteremautomatából érkezik a bécsi szelet

Aki szokott Bécsbe járni, az tudja, hogy ebben a városban mindig kitalálnak valami érdekességet a helyi művészeti csoportok, a legismertebb éttermek séfjei, különböző zenekarok fognak össze, hogy a legtávolabbi kerületekbe is elvigyék a zene varázsát. Itt nyitották meg az első zöld buszmegállókat, a járvány időszak alatt pedig gasztroszigetek épültek.

Bécs első étteremautomatája kívülről egy kicsit retro hangulatúForrás: © Tabea Hepp

Most pedig megnyitott az osztrák főváros első étteremautomatája, ahonnan a helyiek és a városba látogatók a nap bármely szakában, várakozás nélkül juthatnak minőségi vendéglői koszthoz. Ahogy a sajtóközleményben írják, a Foodie Fridge kínálatban mintegy háromszáz thai, spanyol, olasz és osztrák étel, desszertek és italok találhatók.

A Foodie Fridge névre hallgató étteremautomata egy 80 négyzetméteres területen kapott helyet Leopoldstadtban, a Taborstraße 15. szám alatt. A többfajta automatából háromszázféle ételt, italt, snacket és desszertet kínálnak, menünként 7 és 10 euró közötti áron.

Az étlapon egyaránt szerepelnek thai, spanyol, olasz és osztrák ételek, valamint komplett menük. Ezeket profi szakácsok készítik el, a fogásokat behűtik, így 3-4 napig fogyaszthatóak maradnak és a vevőknek csak fel kell melegíteniük őket otthon. Az alapanyagok megválasztásánál fontos szempont, hogy amihez csak lehet, helyi és bio termékeket használjanak, így az ételkínálat is folyamatosan változik.

Belül pedig abszolút japán stílusa vanForrás: © Tabea Hepp

Az automatákban nem találhatók nagy márkák termékei, helyette helyi manufaktúráknak kínálnak bemutatkozási lehetőséget. Így van például retro-üdítő, dobozos gin-tonik Alsó-Ausztriából, kézműves sör Atzgersdorfból és bécsi bor is. Aki extrákat is szeretne kérni az ételéhez, az a „Pimp your food"-sarokban teheti ezt meg, ahol gombnyomásra szerezhet bivalymozzarellát vagy balzsamecetes koktélparadicsomot az ételéhez.

A kínálatot egy mobiltelefonos alkalmazás segítségével lehet könnyen áttekinteni, és aki biztosra akar menni, az le is foglalhatja a választott ennivalót.

Fizetni a helyszínen bankkártyával, vagy előre a mobilalkalmazással lehet. A Foodie Fridge alapítója elmondta, hogy az étteremautomatához az adta az ötletet, hogy ő maga is sokat van úton, és megunta a hamburgert és a hotdogot. Helyette könnyű, egészséges, minőségi ételeket szeretett volna enni – a nap bármely szakában. Mi inkább egy érdekes japán ötlethez hasonlítanánk, hiszen ott a ramen leves, és a melegített konzerves kávé automaták már a mindennapok részeivé váltak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek